En mer skuffende opplevelse både på mat og service skal en lete lenge etter enn den vi fikk på Grefsenkollen. Heldigvis for det.
Menyen er delt inn i seksjoner, betyr det at man skal bestille feks grønnsaker og poteter i tillegg til feks kjøtt? Eller er rettene under "grønnsaker" å regne som en fullstendig rett? Vi forsto ikke det. Kelneren kommer for å ta bestillingen, og jeg sier at vi ikke forstår menyen. Hun svarer "ok, da kommer jeg tilbake...!" Ehe, ja? Jeg sa da svært tydelig at hun måtte forklare oss, noe hun motvillig gjorde.
Vi var seks personer, og flertallet ønsket smaksmenyen. En ønsket en lammeburger. På grunn av dette så fikk vi beskjed om at vi alle måtte ta "ala carte", "det er bedre for kjøkkenet og dere." Da kelneren forklarte menyen sa hun ingen ting om dette. Flertallet valgte lammeburger, to valgte kyllingvinger, en valgte røkt laks i tillegg, og jeg blåskjell. Det er er de mest smakløse blåskjellene jeg har spist noen gang, og veldig mange av skjellene var lukket. Kyllingvinger og røkt laks var greit, men lammeburger falt ikke i smak hos noen. En i følget sendte sin nesten urørt tilbake. Kelneren kommenterte det ikke.
Jeg klagde på blåskjellene, og eneste kommentaren jeg fikk av kelneren var "jeg skal si det til chef". Ingen beklagelse.
Noen tok dessert, solbær-desserten var ikke vellykket - mens jeg tok ananas fordi jeg fremdeles var sulten. Denne var god.
Flere i følget hadde vært på denne restauranten før, og mente at den hadde vært i svært god tidligere. Neste gang går vi imidlertid et annet sted, det er
mange gode steder å velge mellom.
Et tankekors: I stedet for smaksmenyen til i underkant av kr 600 pr pers, spiste vi for ca 300 pr pers. Og ettersom vi kun spiste to retter hver, bestilte vi sannsynligvis mindre drikke enn vi ville ha gjort med smaksmenyen. Restaurantens inntekter ble derfor redusert ifht hva de kunne ha vært. Hvilke konsekvenser får det for restauranten på sikt?