Årets julelunsj på jobben ble kombinert med et planleggingsmøte på hotellet. Møterommet var luftig og flott til 20 personer, ventilasjonen god og utsikten formidabel. Julelunchen var nedtur, sett bort fra gode kollegaer til bords. Det som skulle være varm julemat var akkurat så lunken at fettet ikke stivna. Ribba og pinnekjøttet smakte likevel OK i følge mine følgesvenner. Jeg holdt meg til det som skulle være kaldt på lunsjbordet. Det var mat på det helt jevne, bare litt mindre utvalg enn lunsjbordet på et ordinært seminarhotell. Brødet skar vi selv, men det var hygienisk ikke OK uten serviett å legge imellom når vi alle skar skivene våre etter tur. Ostefatet måtte jeg droppe da det manglet både kjeks og syltetøy, og det var ingen som etterfylte. Moltekremen var god, rislunsjen direkte sur. Kelnerne kom kjapt til bordet da vi ankom. Men hvorfor servere eplemost og flaskevann i litersflasker når en tar opp bestilling fra en og en gjest? Det bør da holde med vanlige små flasker, slik vi som bestilte øl fikk? Kaffen var lunken. Men som sagt: gode kollegar og staselige omgivelser og flott utsikt berget dagen. På tross av maten.