Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Åpen i dag: 10:00 - 23:00
Lagre
Se gjennom høydepunkter
Anbefaler en tur hit

To voksne og en 11 åring dro til Roseslottet en søndag. Det var tåkete, kaldt og regn- som på en... les mer

Anmeldt 1 uke siden
Journey105823
,
Norge
via mobile enheter
Tankevekkande!

Eg hadde lest og høyrt om Roseslottet, men det var mykje sterkare å sjå det med eigne auge. Det... les mer

Anmeldt 8. august 2021
Eivlid
,
Stavanger, Norge
Les alle 21 anmeldelsene
  
Google
De mest populære turene og aktivitetene i og rundt Oslo
fra USD 14,76
Mer informasjon
fra USD 17,22
Mer informasjon
Vikingplaneten
26 anmeldelser
fra USD 24,47
Mer informasjon
fra USD 85,48
Mer informasjon
Anmeldelser (21)
Filtrer anmeldelser
21 resultater
Vurdering fra reisende
16
2
0
3
0
Type reisende
Tidsperiode
SpråkAlle språk
Vurdering fra reisende
16
2
0
3
0
Se hva reisende sier:
Valgte filtre
Filtrer
Oppdaterer listen ...
813 av 21 anmeldelser
Anmeldt 12. september 2020

Jeg vil anbefale å ta t-banen for Roseslottet ligger rett ved siden av Frognerseteren stasjon. Vi var der en lørdag ettermiddag og ble overrasket over hvor mange mennesker som var der så dersom man komme på en vanlig hverdag så vil jeg tro at det er færre folk. Det er en stor utstilling med fokus på enkeltmennesker og deres skjebner under 2.verdenskrig og grundig beskrivelse av 2.verdenskrig, og det er viktig påminnelse for hvor heldige vi er som lever i et land uten krig i dag. Det er god skilting både på engelsk og norsk. Man bør regne med at besøket vil vare 2-3 timer for å få med alle detaljer.

Dato for opplevelse: september 2020
2  Takk, Ingeborg56
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 3. september 2020 via mobile enheter

Vi tok t-banen til Frognerseteren. Kunstinstallasjonen ligger rett ved stasjonen. Inngangsbillett kr 140 for voksen, kr 70 for barn/honnør. Installasjonen er vakker, og bildene av kunstner Vebjørn Sand er flotte, dramatiske, alle motiver beskriver okkupasjonstiden i Norge 1940 til 1945. Utstillingen kan også besøkes om kvelden, fantastisk belysning. Anbefales å ta turen hit, eventuelt sammen med et besøk på Frognerseteren restaurant.

Dato for opplevelse: september 2020
1  Takk, hennings612
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 15. august 2020

Øyet som ser?

Etter å ha besøkt brødrene Sands fantastiske kunstinstallasjon «Roseslottet» sitter jeg igjen med mange sterke inntrykk og et hav av følelser.

Denne utstillingen tok fullstendig pusten fra meg fra første øyeblikk. Så og si alle sanser stimuleres på min vei gjennom dette først så mørke og triste Vebjørn Sand-landskapet som står i skarp kontrast til Frognerseterens frodige, grønne skogsfarver. De solfylte og naturskjønne omgivelsene gir også et ekstra "skinn" til kunstverk med glimt av håp og glede.

Jeg blir regelrett dratt inn i bildene. Jeg kjenner smerten, jeg kjenner frykten og jeg føler sorgen. Jeg lar meg fasinere, jeg lar meg provosere og jeg lar meg forføre. Ikke minst så lar jeg meg imponere over mangfoldet. De ulike kunstuttrykkene står i skarp kontrast til hverandre, likevel utfyller de hverandre og smelter sammen til en helhet av uendelig mange dimensjoner.

To uker senere sitter inntrykkene fremdeles fast i kropp og sinn.

Er det ikke dette kunst skal gjøre?

Altså, jeg er ingen forfinet kunstekspert snarere en av mengden (gjelder vel oss alle, med unntak av kunsteliten).

Men jeg kom, jeg så, og jeg følte!

Og ikke minst, så forsto jeg:
Denne utstillingen er viktig fordi det kan komme til å skje igjen!

Vi lever i en verden hvor ytterpunktene roper høyere og favner bredere, og hvor potensielt farlige ledere stadig oftere viser seg villig å bryte ned demokratiet for egen makt og vinnings skyld.

Vi kan hverken tie eller fortrenge!
"Den som glemmer sin historie er dømt til å gjenta den"

Tusen takk for inntreden i deres fantastiske «Roseslott-verden» brilliante team Sand Dette må være en av årets flotteste, viktigste og mest relevante kunstutstillinger.
Ikke minst, en utstilling for folket.

Så får en spørre seg selv da hvem det er viktig å nå - kunsteliten eller alle oss andre?

Dato for opplevelse: juli 2020
Takk, Laila1970
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 14. juli 2020

Overraskende stor og innholdsrik kunst installasjon.
Over 100 malerier, 5 store gull seil som symboliserer de 5 årene Norge var i krig og en 3 meter høy hvit rose.

Dato for opplevelse: juli 2020
1  Takk, TrineLise70
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 27. juni 2020

Ypperlig formidling av okkupasjonen av Norge 1940 - 1945! Det er en helt unik kunst opplevelse - sammenvevd med enkelt skjebner og hvor verdifull og skjørt vårt demokrati og frihet er! Og ypperlig formidlet av Vebjørn Sand!

Dato for opplevelse: juni 2020
Takk, sveinerikr2018
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Vis flere anmeldelser