Vi hadde gledet oss til tidlig middag på en restaurant vi har hørt mye godt om. Vi ble tatt godt imot i første omgang, og spurte om det var greit å ta med inn barnevogn. Den hyggelige servitrisen sa at det ikke var noe problem og anviste vognen til en dertil egnet plass.
Vi bestilte så to øl og kikket i menyen. Så, ut av det blå, kom det en ny servitør og forlangte bryskt vognen sporenstreks fjernet fordi de trenge «plass til å jobbe». Vi ble lettere satt ut, men begynte klønete å flytte oss rundt på den nesten tomme uteplassen. Etter å ha konferert litt oss i mellom kom vi frem til at en slik måte å behandle betalende kunder på var langt under pari, og vi bestemte oss for å dra. Det ble for flaut å bli sittende
Vi har forståelse for at barnevogn kan være utfordrende å forholde seg til for serveringspersonalet. I dette tilfellet hadde vi imidlertid spurt på forhånd, og satt den en plass vi ble anvist. Vi hadde selvfølgelig også flyttet vognen dersom det var nødvendig, men det må være mulig for servitør å rette en diskre henvendelse uten å formelig rope ut en kommando til fri tilhørsel for alle tilstedeværende uteserveringen… Skuffende.