Denne uken (uke 48) hadde vi vårt tradisjonelle julebord på Bristol med gode venner. Lutefisken var allerede bestilt i begynnelsen av september - femtende året på rad. Vi har alltid vært fornøyde, og i år var vi spente på hvordan opp-pussingen av lokalet hadde blitt.
Det vi syntes var veldig bra, var at da vi bestilte fikk vi vite at nå - etter opp-pussingen - var det ikke lengre bordsettinger, men vi kunne selv bestille tid. Det ville bety mindre stress!
Vi fikk tildelt et bord i den «for oss - nye avdelingen» , hvor akustikken var høy og trafikken rundt bordet vårt var enorm. Vi måtte rope til hverandre. Servitøren var utålmodig - men maten var, som før, deilig. Da vi hadde spist og drukket oss ferdig, bestilte vi et siste glass med calvados før vi skilte lag. Samtidig med glasset fikk vi beskjed om å forlate bordet og ta med glasset ut i baren. Det var mange folk som ventet på bord. Vi betalte i full fart, men ute i baren var det så og si tomt. Dette var en stor nedtur etter et godt måltid. Vi hadde ikke trukket ut tiden og hadde forstått at vi hadde bordet til vi var ferdige med måltidet. Ikke fornøyde denne gangen, nei. Det virket som om betjeningen ville bli kvitt oss så raskt som mulig. Skjerp dere!