Vi var innom her en regnfylt sommerdag.
Til vår overraskelse var hovedrommet ikke de dedikert til arkitektur. I den andre store rommet finner du et fåtall av mekketer’ og tekniske tegninger på veggen. En kjent arkitekt var presentert i et lite rom.
Av interaktive ting p gjøre var det en skuff med treklosse du kunne bygge ditt eget hus på kanten av et bord.
Dette var langt under våres forventninger om hva et museum bør tilby. Og noe rikelig innblikk i arkutektur ble det ikke.
Dette museet inngår i Nasjonalmuseet og ligger i Kvadraturen i Oslo. Bygget er renovert og fremstår som velholdt, og er i seg selv en arkitektonisk interessant bygning.
Det finnes både fast utstilling og utstillinger som endres.
Dette muséet er delt opp i 3 deler. 2 av muséets deler svarte ikke til forventningene, men den delen av bygningen der man hadde bøker og annet lesestoff som omhandler arkitektur svarte til forventningene, og vel så det. Dette er et museum som tar for seg arkitekturens historie i Oslo.
I hovedstaden myldrer det av museumstilbud, - og en av de sentrale er Nasjonalmuseet for Arkitektur. Sentralt i Oslo sentrum, på selveste Bankplassen i det gamle Norges Bank-bygget, har arkitekter- og bygg interesserte sin herlighet i et flott bygg- og lokaler, som er vidt kjent- og populært i det nasjonale- og internasjonale miljøet. Det er permanente utstillinger, samt sirkulerende utstillinger, tema- og høydepunkter. Meget god informasjon ved henvendelser. d:o)
Jeg må innrømme at jeg forventet litt mer men ettersom inngangen var gratis så angret vi ikke på at vi gikk. Det kan hende at man får mer ut av det om man er veldig interessert i arkitektur men utstillingen var allikevel ganske begrenset.