Nye, fine utstillinger. Dessverre veldig dårlig handikappanpasset. Man måtte tilkalle vekter og... les mer
Historisk museum var en interessant opplevelse. Var først på besøk på Vikingskipshuset på Bøgdøy, samme billett dekker begge museumer. Hadde med to barn, hhv 5 og 8 år. De syntes begge museumer var veldig interessante. Tror det skyldes at vi har lest en bok for barn om vikingtiden i forkant. Eneste vi savnet var en større fremstilling av norsk historie. Utstilling fra antikken og egyptisk historie. Burde etter min mening folsusert på norsk historie fra de første menneskene kom til Norge og frem til d.d. Ellers veldig bra.
Museumet manglet de store høydepunktene. Men noe som var verdt å se var det der, som for eksempel mumie og vikinghistorie.
Store deler av bygget var stengt. Og røyklukten på toalettet var ikke noe jeg satt pris på.
Historisk museum tar på ingen måte ut potensialet. De tar høy pris for inngangen men klarer ikke å lage et spennende museum som forteller historier ved å blande historiske gjenstander med ny teknologi. Noen tekniske installasjoner som ikke fungerer - uten så mye som en liten plakat som forteller hvorfor. Styr unna.
Jeg var kun interessert i, og besøkte kun Vikingr-utstillingen.
10-12 montre med gjenstander blir for enkelt. Et par svært lite intuitive digitale opplevelser hjelper ikke.
Gjenstandene er flotte og representative, men uten guide får man lite ny kunnskap om norrøn historie.
Museet skal ha skryt for en svært god museumsbutikk - uten for mye nips, og med svært godt utvalg i litteratur.
Museet var under ombygning da vi var der, så deler var stengt. Allikevel så var det en del åpent. Noe var mer interessant og se, enn andre ting. Men alt i alt så er det verdt et besøk, hvis man er litt interessert i historie. Greit tidsfordriv i en times tid!
Var her med sønnen min og de tar full pris i inngangspenger men sier ikke noe om at det er sterkt redusert det man får se. ingenting av egypt salene er åpne.
viking salen er verdt og få med seg, og mye interessant og se der.
Synes siden de er under oppussing så kunne prisen vært redusert og mer opplyst før man kjøper billetter hva som faktisk er åpen. Siden man på utsiden har svære postere som sier at de har store egypt utstilling.