“Søndagslunsj ....😍”

Vurdert som nr. 172 av 2 123 Restauranter i Oslo
Prisklasse: kr 222 - kr 1 110
Kjøkken: Norsk, Internasjonalt
Middagsalternativer: Sent på kvelden, Frokost, Reservasjoner
Beskrivelse: St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant Smalhans ruller inn i sitt sjette år i drift i 2018. Restauranten er for mange selve symbolet på en moderne nabolagsrestaurant, noe som også Michelin-guidenfikk med seg da de skjenket stedet bemerkelsen «Bib Gourmand» tilbake i 2015. Selve navnet Smalhans betyr mager, avledet av det nederlandske ordet for fattigdom «smaalhans», men ironisk nok så er størrelsen på porsjonene og den varme gjestfriheten nok til å holde liv i en hel armé. For oss betyr Smalhans flere ting; det kan være å servere dagens Husmann, å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, å utnytte råvarer godt, å finne gamle materialer som ingen vil bruke, eller bare å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst. Unikt for Smalhans er stedets stadige vilje til å stake ut nye retninger og tilpasse seg tidens tann. Et innholdsrikt sted som byr på seg selv og hvor maten er både modig og mektig. Seks år ned i gata er vi stolte over å ha et i
Anmeldt 7. mai 2019 via mobile enheter

Var i nabolaget og så noen som spiste en burger, fristelsen var så stor at jeg gikk inn. Deilig saftig hamburger med xtra pommes fries. Eneste negativt var at sausen til pommes fries / chiliaiolien liknet mistenkelig på sausen på burgeren. Men super lunsj👍

Dato for besøk: mai 2019
1  Takk, Elin1363

Anmeldt 13. april 2019

Vi hadde gledet oss til besøk på Smalhans, etter anbefalinger. Valgte hhv en meny Krøsus og en Smalhans (den mindre menyen). Maten var gjennomgående veldig god. Vi hadde valgt full vinpakke. Denne ble en blandet opplevelse. Da vi høflighetsvis spurte om flere av vinene egentlig var i orden, fikk vi en følelse av at det var VI som tok feil, og at vinene skulle være slik. Vi skal IKKE påberope oss å være vinspesialister, men i løpet av et langt liv har vi drukket MYE vin. Noe av forklaringen vi ble presentert for var at her var det snakk om økologisk vin uten tilsetningsstoffer eller lagring på fat. Greit nok. Men når man får assosiasjon til noe helt annet enn vin, glass for glass, er det vår uærbødige påstand at vinen er mer spesiell enn «god» i vanlig betydning. Dristig å servere såpass «eksotisk» vin, er vår sammenfatning. F.ø. må vi få lov til å kommentere at servicen på Smalhans opplevdes som litt ujevn.

Dato for besøk: april 2019
2  Takk, gunnaraswensen
Anmeldt 31. mars 2019 via mobile enheter

Vi var innom Smalhans en lørdag ettermiddag og bestilte dagens husmann - chilli con carne med avokadosalat. Maten smakte helt greit, men kunne godt ha vært servert med et stykke godt brød eller tortillachips. Hyggelige lokaler, men noe høyt støynivå. Imøtekommende betjening.

Takk, veronsc
Anmeldt 7. mars 2019

Vi hadde sett bra anmeldelse av stedet, og så fram til å besøke det, men ble veldig skuffet. Det var bråkete og dårlig akustikk, og betjeningen virket totalt ignorante. De sto og holdt på med vinsmaking ved bardisken, og vi fikk ikke kontakt med dem i det hele tatt. Når jeg bestilte vin fikk jeg bare servert et glass uten å få høre hva det var, og når jeg ba om et annet merke neste gang, fikk jeg igjen bare servert et glass uten å få vite hva slags vin det var. Ingen av vinene smakte noe særlig godt. Maten var tung komle og pølse og kålrabistappe. Jeg trodde vi skulle få et fat med mange retter å velge mellom, så dette var en skuffelse. Også til dessert var det ingen valgmuligheter. kokossorbet er vel heller ikke akkurat husmannskost. Det er lenge siden jeg har vært så skuffet etter et restaurantbesøk.

Takk, KatrineF_13
GeirKristianN, Daglig leder på Smalhans, svarte på denne anmeldelsenBesvart 8. mars 2019

Heisann Katrine, takk for din konstruktive tilbakemelding av ditt besøk på Smalhans i går.

Mellom kl 16 og 18 hver dag har vi Dagens Husmann som er en hovedrett som byttes ut hver dag og i går hadde vi komle med klassisk tilbehør til. På vår kveldsmeny som starter kl 18 har vi to menyer man kan velge mellom, og på disse to menyene har vi flere retter som blir servert samtidig på fat og fjøler som man deler på bordet. Kanskje det var dette du hadde sett for deg?

Når vi har komler på dagens husmann så pleier det som regel å bli ganske fullt og derfor blir støynivået ganske høyt og betjeningen har veldig mye å gjøre. Vi er klar over at akustikken ikke er den beste og det er noe vi jobber med å få en god løsning på. Vår vinprofil er økologisk, biodynamisk og naturlig og dette kan man merke på mange av våre viner, det er så klart betjeningens jobb å informere om hva man får i glasset og jeg beklager at dette ikke ble kommunisert til dere.

Håper dere vil komme tilbake til oss ved en senere anledning og gi oss en ny sjanse.

Anmeldt 2. mars 2019

Maten var absolutt spennende, men vi tok en full porsjon på deling, og det var nok en tabbe! Det ble nok litt i snaueste laget for mannen i følget. Men, mange gode smaker! Desverre ødelagt av mye støy! Snakket med en av de søte betjeningspersonalet om dette, da vi mente at arbeidsmiljøet vel var helt på kanten støymessig for betjeningen, samtidig som det altså ødela noe av matopplevelsene våre! Måtte jo rope til hverandre over bordet. Syns nok også prisen på en liten enhet vin er i høyeste laget, og når bare en i følget drikker vin, rman jo ikke en flaske! Kommer nok til å nevne dette for venner.

Takk, Trek414229

Reisende som så på Smalhans, så også på

Har du vært i Smalhans? Del dine erfaringer!