Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Positiv opplevelse. Vi gikk”
Anmeldelse av Smalhans

Smalhans
Vurdert som nr. 97 av 1 594 Restauranter i Oslo
Prisklasse: USD 20 - USD 100
Kjøkken: Norsk, Internasjonalt
Flere restaurantdetaljer
Restaurantdetaljer
God for: Lokalt kjøkken
Middagsalternativer: Sent på kvelden, Lunsj, Frokost, Reservasjoner
Beskrivelse: St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant Smalhans ruller inn i sitt sjette år i drift i 2018. Restauranten er for mange selve symbolet på en moderne nabolagsrestaurant, noe som også Michelin-guidenfikk med seg da de skjenket stedet bemerkelsen «Bib Gourmand» tilbake i 2015. Selve navnet Smalhans betyr mager, avledet av det nederlandske ordet for fattigdom «smaalhans», men ironisk nok så er størrelsen på porsjonene og den varme gjestfriheten nok til å holde liv i en hel armé. For oss betyr Smalhans flere ting; det kan være å servere dagens Husmann, å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, å utnytte råvarer godt, å finne gamle materialer som ingen vil bruke, eller bare å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst. Unikt for Smalhans er stedets stadige vilje til å stake ut nye retninger og tilpasse seg tidens tann. Et innholdsrikt sted som byr på seg selv og hvor maten er både modig og mektig. Seks år ned i gata er vi stolte over å ha et i
Anmeldt 2. august 2020 via mobile enheter

Positiv opplevelse.
Vi gikk for smalhansmenyen, en 6-retters som byttes ut annenhver uke. Maten holdt gjennomgående på høyt nivå.

Men jeg må pirke litt:
Det var litt for mye salt i alle rettene utenom desserten som av at den var litt kjedelig (jordbær med krem, krønsj, og angivelig lakris som vi smakte svært lite til)

Personalet var meget imøtekommende og hadde gode vinkunnskaper. Smalhans har videre et bredt utvalg av nakne viner - plusspoeng!

Dato for besøk: august 2020
1  Takk, Christian Koyam... P
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Skriv en anmeldelseAnmeldelser (401)
Vurdering fra reisende
Type reisende
Tidsperiode
Språk
  • Flere språk

48 av 401 anmeldelser

Anmeldt 24. juni 2020 via mobile enheter

Jeg var på Smalhans med familien for å feire en søster. Vi gikk for seks retter og vinmeny, som var en kjempegod opplevelse full av gode smaker. Jeg setter også stor pris på å få oppleve god mat og vin i litt mer uformelle omgivelser og med hyggelige servitører. Vi hadde en fantastisk kveld og koste oss masse.

Dato for besøk: juni 2020
1  Takk, asmundg2018
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 20. mars 2020 via mobile enheter

Hadde hørt mye bra om Smalhans og var innom her for å spise bursdagsmiddag sist vi var i Oslo. Spiste smalhansmeny, en 5-retters delemeny som byttes ut hver annen uke. Må dessverre si at vi ble litt skuffet, da det både var lite mat og ikke spesielt mye å skryte av som matopplevelse. Jeg vet enda ikke hva vi fikk servert til forret, men dette var kanskje det beste av det vi spiste. Til hovedrett var det lam med tørr potetkake og litt saus. Til dessert en litt kjedelig sjokoladekake, som ble alt for mektig med peanøtter til. Forstår at dette er en billig men finere restaurant, men synes rett og slett det både var dyrt i forhold til hva vi fikk servert. Savnet den virkelig gode matopplevelsen som vi hadde håpet på. De ansatte var forsåvidt hyggelige og hadde gode anbefalinger til drikke til maten. Lokalet var veldig trangt og vi fikk følelsen av å ufrivillig tjuvlytte til de som satt rundt oss, da vi satt veldig tett. Alt i alt, helt OK, men anbefaler å dra en annen plass dersom du er ute etter den virkelig gode matopplevelsen!

Dato for besøk: mars 2020
1  Takk, snipa
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 25. februar 2020

Naturlig er det første man tenker på; her er lokale råvarer tilberedet på en håndverksmessig anstendig måte; her er de fleste vinene økologiske og eller naturviner, servitørene opptrer rolig og uaffekterte. lokalene er uten fiksfakserier og gjestene har en god tid med måltidet.
Vi bestilte og spiste en spesiell vinterferiemeny, og særlig forretten; salat med bøklingdressing mm var en favoritt.

Dato for besøk: februar 2020
    • Verdi
    • Service
    • Mat
2  Takk, Arnebern
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 13. februar 2020 via mobile enheter

Vi bestilte Krøsus meny med 10 retter. Maten kommer i 3 omganger og du deler på det. Vi bestilte også vinpakke. Veldig sosialt og hyggelig. Uformelt sted som passer svært godt for vennegjenger. Betjeningen var også dyktige og hyggelige.

Dato for besøk: februar 2020
2  Takk, 354tingh
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.

Reisende som så på Smalhans, så også på

 

Har du vært i Smalhans? Del dine erfaringer!

Skriv en anmeldelse Legg til bilder

Eiere: Hva er din side av saken?

Eier eller administrerer du dette stedet? Gjør krav på oppføringen din gratis for å svare på anmeldelser, oppdatere profilen din og mye mer.

Gjør krav på oppføringen din