Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“God mat, men mangler prikken over i-en bl.a. på grunn av treg service.”
Anmeldelse av Smalhans

Smalhans
Vurdert som nr. 156 av 1 617 Restauranter i Oslo
Prisklasse: USD 20 - USD 100
Kjøkken: Norsk, Internasjonalt
Flere restaurantdetaljer
Restaurantdetaljer
God for: Lokalt kjøkken
Middagsalternativer: Lunsj, Sent på kvelden, Frokost, Reservasjoner
Beskrivelse: St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant Smalhans ruller inn i sitt sjette år i drift i 2018. Restauranten er for mange selve symbolet på en moderne nabolagsrestaurant, noe som også Michelin-guidenfikk med seg da de skjenket stedet bemerkelsen «Bib Gourmand» tilbake i 2015. Selve navnet Smalhans betyr mager, avledet av det nederlandske ordet for fattigdom «smaalhans», men ironisk nok så er størrelsen på porsjonene og den varme gjestfriheten nok til å holde liv i en hel armé. For oss betyr Smalhans flere ting; det kan være å servere dagens Husmann, å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, å utnytte råvarer godt, å finne gamle materialer som ingen vil bruke, eller bare å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst. Unikt for Smalhans er stedets stadige vilje til å stake ut nye retninger og tilpasse seg tidens tann. Et innholdsrikt sted som byr på seg selv og hvor maten er både modig og mektig. Seks år ned i gata er vi stolte over å ha et i
Anmeldt 4. september 2022

Restauranten var full av gjester, og lydnivået økte i løpet av kvelden så det ble vanskelig å føre en samtale ved vårt lille 3 manns-bord. Vi tok liten meny alle sammen, og maten var god, men hver rett blir utlevert på en tallerken og så forsyner man seg individuelt av tallerken, - og det syntes jeg var litt vanskelig for jeg ville ikke forsyne meg mer enn min 1/3. Stedet gav et mye bedre inntrykk nå enn sist jeg var her, - lenge før pandemien.

Dato for besøk: september 2022
    • Service
    • Mat
Takk, Ingeborg56
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldelser (453)
Vurdering fra reisende
Type reisende
Tidsperiode
Språk
  • Flere språk

1721 av 452 anmeldelser

Anmeldt 1. juli 2022 via mobile enheter

Vi hadde bord kl 21, men fikk ikke bordet for forrige bordsetning hadde spist så sakte! Ventet ute, kaldt. Deretter inne i over en time! Ikke tilbudt noe på huset som kompensasjon. Fikk bord tilslutt, men ikke mat. Ventet igjen en time!! Da var det en kokk syk. Spurte om brød mens vi ventet. Det hadde de ikke… God mat når den kom, men skuffende service og oppfølging av gjester. Trolig vårt siste besøk der.

Dato for besøk: mai 2022
Takk, anettm528
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldt 28. mai 2022

Først og fremst, la oss nevne det.. om ikke positive, så i det minste det ikke negative.

1. De hadde Uer (en fisk jeg ikke fikk lov å ta med hjem om jeg fisket den når jeg var liten). Dette var nogenlunde bra. Det vil si, fisken var bra kokt, men sausen var like bra som en hvit fiskesaus fra boks i butikken. Personlig syns jeg det smakte bra når jeg var 6 år, men ikke derfor jeg drar på en restaurant med en smaksmeny.

2. De hadde samtidig som fisken en sellerirot som smakte ganske bra. Igjen, ikke noe bedre enn jeg har smakt noe annet sted - men det gikk ned.

3. Vin. Jævla bra.

Nå høres det kanskje ut som dette er verdt turen i seg selv (kanskje ikke), men problemet er at dette var 2 av 8 retter. Og de var ok! La oss ta utfordringen som Smalhans møter oss med:

1. Starters

Hvis jeg ville ha spekeskinke av medium kvalitet, sammen med noe serranoskinke og en halvmyk smørbrødting med krabbesalat som jeg kunne fått på boks av "innovative Tine", så finnes gutta på haugen med bedre produkter bokstavelig talt 10 meter bortenfor, og ikke minst en habil Kiwi hvor du - JA DU - som aldri har laget mat før kan ta turen til og kjøpe råvarer som får dine retter til å bli rå i forhold til smalhans. De blir rett og slett for smale for den normale Hans, i denne settingen. Altså, settingen hvor mat skal serveres.

Skuffende. Men ikke la oss bli håpløse nå, starter har noe mer for seg. Nemlig... Faen, jeg husker ikke. Var noe Asparges.

2. Hovedretter

Fisk = Ok

Kjøtt: Hvor skal jeg starte. Jeg måtte søke på google hva rare, medium rare osv var. Min antagelse var riktig: Dette var noe en tiger i dyreparken får. Og ja, det er mer synd på en tiger i dyreparken enn meg, men i det øyeblikket føltes det mer synd på meg selv. Det råeste, mest ubrukelig kjøttet noen har skapt, og jeg jobbet 2 år på MCdonalds (100% norsk storfe).

3. Dessert = Gikk ned. Men er det lærlinger fra kokkeskolen i 1. Klasse VGS som har laget menyen? Putt jordbær, rabarbra, vanilje og noe random knekkbart for å skape "den crunchy effekten" er ikke nok til å lure en person som ha vært på en rekke michelin restauranter.

4. Dama sier "Du må avslutte nå, ingen gidder ikke å lese så mye." Jeg kan si da, det var mye annet som ikke funket.

Men takk for meg. Håper dere fikk noe å tenke på, og ikke minst - følg mine brutalt ærlige tilbakemeldinger videre om de som claimer å være Norges deiligeste. På matfronten altså

Dato for besøk: mai 2022
2  Takk, Diddykongrazing
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldt 26. mai 2022 via mobile enheter

Denne restauranten lever ikke opp til forventningene.
Vi var et par og fikk bord kl. 18:30, og kunne velge mellom smalhansmenyen eller krøsusmenyen. Vi valgte smalhans til kr 650 pr pers. Og fikk uer og sellerirot til forrett. Begge smakte godt. Så var det slakterbiff og oksehale med «asiatiske» grønnsaker, dvs bønneskudd og finskåret rødløk, med en chilliinspirert saus. Denne sausen hadde skilt seg og var svært fet med noe røde elementer innimellom. Kjøttet vi fikk var kaldt. Til dessert ble det ostetallerken. Hyggelige servitører som fikk beskjed, da de spurte om maten, at vi ikke var fornøyd med denne fete sausen som var skilt og at kjøttet var kaldt. De skule snakke med sjefen, men kom ikke tilbake med noe resultat.

Dette var en skuffelse og nedtur, tatt i betraktning av forventningene. Vi hadde idag satset på nærmat, ettersom vi bor ikke langt unna, men dette frister hverken til gjentakelse eller anbefaling for andre.

Dato for besøk: mai 2022
3  Takk, ClausE
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldt 21. mars 2022 via mobile enheter

Vi var tre som spiste der søndag 20/3-2022. Bestilte dagens husmann som var Porchetta med rødkålsalat oh risotto.

Vi ble møtt av en som insisterte på at vi skulle henge fra oss ytterjakker på bakrommet som i og for seg er greit, men da jeg ikke responderte med en gang så sa han «Jakkene inn der!». Surr med hvilket bord vi skulle sitte ved (hadde reservert).

Da maten kom så ble den servert på fat som vi måtte plukke fra. «Her er maten deres». Porchettaen var for så vidt mør og fin, men med urter kun helt i midten og nærmest usaltet, alle var enige om dette, smakløst. Risottoen var god, men vi fikk ikke mye av den.

Like etter besøket får man en Mail hvor man kan gi tilbakemelding, den var finurlig. Den gir en vesentlig høyere score enn tilbakemeldingen tilsier automatisk.

Servitørene var mange men ikke tilstede, vi fikk aldri spørsmål om påfyll av vin og måtte vente 20 min for å betale, de beklaget at de hadde glemt oss.

Dato for besøk: mars 2022
2  Takk, SirFartacus
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.

Reisende som så på Smalhans, så også på

 

Har du vært i Smalhans? Del dine erfaringer!

Skriv en anmeldelse Legg til bilder

Eiere: Hva er din side av saken?

Eier eller administrerer du dette stedet? Gjør krav på oppføringen din gratis for å svare på anmeldelser, oppdatere profilen din og mye mer.

Gjør krav på oppføringen din
Inntekter påvirker opplevelsene som er omtalt på denne siden. Finn ut mer.