“God mat som ødelegges av helhetsinntrykket”
Anmeldelse av Japanese Dining Sato

Japanese Dining Sato
Vurdert som nr. 446 av 1 580 Restauranter i Oslo
Kjøkken: Sushi, Japansk
Anmeldt 26. juli 2020 via mobile enheter

Sato Japanese dining er ett av få steder i Oslo hvor man kan få servert japansk mat tilbredt av en japansk kokk. Med en imponerende meny (som omfatter mange japanske retter utover sushi og sashimi), og god mat (vi fikk bare smake på sashimi, forresten vi bestilte ble glemt...) er det trist at de andre tingene som utgjør en positiv restaurantopplevelse er så fraværende.

Sato har mat på ett nivå der den kunne blitt en restaurantperle i Oslo, men for å komme dit må et antal ting forbedres, ellers er jeg redd Sato må konvertere til et rent take-out sted, eller gå konkurs, noe jeg synes er trist, siden mange av de autentiske japanske rettene som serveres her ikke finnes andre steder i Oslo.

Ting som ødelegger helhetsinntrykket:

1. Jeg hadde reserver bord for to ved vinduet. Da vi ankommer restauranten, sitter en familie og en kar ved de bordene som jeg ville anse som vindusplasser. Vi blir tilbudt et bord 4 seter fra vinduet, hvor vi jo ser det godt, men det er ikke den plasseringen jeg forventer når jeg reserverer bord VED VINDUET. Det er usikkert om dette var ansatte som nøt litt mat etter vaktskiftet, eller tilfeldige kunder. De hilste på oss, ba oss vente, før mannen i selskapet etter fem minutter gikk inn for å hente en som var på jobb slik at vi ble vist til bordet.
2. Treg service. Vi måtte vente en drøy halvtime fra vi kom inn døra til vi fikk servert sashimien vår, samtidig som forretten ble glemt, dette virker surrete og uproft. Bortsett fra familien ved vinduet, var vi de eneste gjestene i restauranten, så «mye å gjøre» var det ikke. Vi måtte også hente vann fra baren selv.
3. Toalettet blir brukt som lager... Også noe som ødelegger helhetsinntrykket. Finn et skap med dører for å gjemme rengjøringsmidlene, og la den ødelagte øl-tappen stå et annet sted.
(4. Lyspærene de bruker flimrer mye, og gir stedet et billig, heller en koselig preg - unødvendig!)

Vi fikk etterhvert forklart att de ikke hadde noen servitør på vakt den dagen vi var der, dette kan selvfølgelig forklare mye, men en restaurantopplevelse er mer en bare god mat (som er hvorfor man ser seg villig til å betale mer enn for take-away), stemningen og servicen ellers i restauranten har også mye å si. Personalet prøvde å kompensere med noen beklagende smil, og en bolle gratis (og seie) rekechips, samt noen nøtter (som var ferske!), men når helhetsinntrykket er en såpass flopp, monner dette lite.

Jeg er nysgjerrig på flere retter på menyen, og kommer til å gi Sato en sjanse til, men krysser fingrene for at inntrykket jeg får da er bedre, for ellers er maten bare ikke vært å velge Sato for...

1  Takk, 252camillam

Anmeldt 3. desember 2019 via mobile enheter

Jeg fikk god sushi og god service i fine lokaler. Det var mange asiatiske gjester i restauranten, noe som er et kvalitetstegn. Sentral beliggenhet!

Dato for besøk: desember 2019
2  Takk, ingolfhellan
Anmeldt 10. mai 2019 via mobile enheter

God mat men kanskje det er dyrt. Ble overrasket over hvor dyrt enkelte retter er. Noen er bare ok. Servicen er dårlig

Dato for besøk: mars 2019
1  Takk, Fred_Olsen_168
Anmeldt 10. mars 2019 via mobile enheter

I kveld spiste jeg vårruller og maki. Maten er alltid utsøkt på denne restauranten. Servicen er topp og det er hyggelig å sitte her alene med god mat. Anbefales på det varmeste.

Dato for besøk: mars 2019
Takk, 966kari_
Anmeldt 1. februar 2019 via mobile enheter

Sushi og dumpling til forrett. Sushien og dumpling var veldig god, men risen i sushien var litt løs.
Vi hadde forskjellige Ramen supper og de var gode, men spicy var litt tam. God vin og servicen var god med servitør som var effektiv og etterfylte vann flere ganger.

Dato for besøk: februar 2019
Takk, D3186LIthomasf

Reisende som så på Japanese Dining Sato, så også på

Har du vært i Japanese Dining Sato? Del dine erfaringer!