Fantastisk/harmonisk og avslappende. Var ryddig rent og pent i parken. Skulle bare ønske det var... les mer
Nydelig hageanlegg. Mange vakre blomster og trær. Området er stort. Det finnes også mulighet for å... les mer
Hyggelige bartendere. Virkelig gode og vel lagde drinker. Planter over alt og eksotisk og lun atmosfære. Kommer tilbake hit
Endelig kom vi oss til Botanisk Hage etter å ha snakket om det i lang tid. Og den levde opp til forventingen, en skikkelig perle i byen. grunnen til at det ikke ble helt full score er at jeg har vært på bedre steder i andre land. men, til å være i Norge så er dette fantastisk.
Botanisk hage i Oslo er et sted for familier på oppdagelsesferd, for deg som vil finne et rolig sted for å lese en bok eller for et par som vil ha en romanstisk lunsj i det fri.
Her finner du godt merkede planter og trær fra hele verden. Mange innvandrere synes det er hyggelig å finne sine barndomsminner igjen blant plantene her.
Det er opparbeidet gangstier rundt i hagen hvor hvedstien er av såpass god kvalitet at man fint kommer frem med rullestol eller barnevogn. Mindre stier passer godt for barn som vil utforske og for de som vil trekke seg litt unna. Her er det fjellhager med vannfall, urtehager og tjern med vannliljer. Benker står strategisk plassert langs stiene. Vakre skulpturer og kunstinstallasjoner av planter finne rman også. Det er gratis inngang.
Innenfor gjerdene holder også Naturhistorisk museum til. En pitoresk utendørs cafe er åpent i sommerhalvåret.
Mange flotte turer her. Koster ingenting. Koselig kafé på området hvor du kan ta deg en kaffe eller lunsj
Her kan du komme for å slappe av, spise nistemat eller for å se på planter og trer både ute og inne i orangeriet. Mellom mai og august er det guidede gratis turer på søndager. Guidene er utrolig kunnskapsrike. Dette bør virkelig oppleves. Se på disse bildene, da synes jeg man blir inspirert. Det finnes også guidede turer på engelsk ( you can even be guidet in english).
En tur i botanisk hage er perfekt, en tur bort fra betong og biler. Utrolig mye fine blomster og busker. Dette er et fint turområde midt i Oslo.