Jeg og typen ville prøve ut ASIA siden vi har gått forbi restauranten mange ganger og har alltid lyst til å prøve stedet. I tillegg feiret vi vår jubileum på restauranten også med tanken på at vi har prøvd nesten alle restaurantene på Akerbrygge.
Jeg bestilte biff og eggnudler med thai grønnsaker. Maten smakte utrolig godt, MEN så fikk jeg vondt i tunga, halsen og fikk hevelser på tannkjøttet og andre stedet i munnhulen. Det viste seg at maten inneholdt peanøtter noe jeg har påvist allergen på fra før. Jeg ble skuffet med tanken på at det stod ikke på menyen at det var peanøtter på retten. Vi fikk snakket med en servitør som virket småstresset, men han prøvde å hjelpe oss med situasjonen. Når jeg spurte om maten inneholdt peanøtter så svarte servitøren kjapt ja. Selv om menyen viser til allergener på retten stod det likevel ikke på retten at den inneholder peanøtter, men en saus. Hvordan skulle jeg vite hva sausen er når jeg har aldri hørt om det? Altså jeg kunne ha spurt, men tenkte ikke over det når peanøtter ikke er oppgitt. Det er jo vanlig på menyer at det kan stå spor av peanøtter. Uansett.. Servitøren tilbydde å bytte selve retten med noe annet på menyen. Tilslutt så bestemte jeg og typen å heller bytte retten og det gikk helt fint.
Det ble en lang anmeldelse, men tenkte at denne saken er viktig å fremme med tanken på personer som har sterke allergiske reaksjoner (anafylaksi) på peanøtter.