For et års tid siden måtte jeg gå fra restauranten uten å få burgeren jeg hadde bestilt - fordi jeg skulle ha litt mat før toget gikk, og fikk løfte på å få mat i løpet av et kvarter. Det var riktignok mange gjester, men etter en halvtimes venting måtte jeg altså gå uten at maten var kommet. Et år senere ville jeg gi stedet en sjanse til og fikk angitt at en burger ville komme i løpet av 10 minutter. Restauranten var kanskje 70 % full. Etter 10 minutter ingen burger. Jeg drøyde ventingen til 15 minutter, men måtte på nytt forlate stedet uten at maten kom, etter 50 % tidsoverskridelse.
Hvis restaurantens taktikk er å gi for optimistisk anslag av tiden før maten kommer - til overmål på Oslo S der mange må rekke et tog, en buss eller en trikk - så er det i tilfelle en helt feil og dessuten uredelig taktikk. Hvis det «bare» er feilbedømming, så er også det helt ugreit for en passasjer - som også har forsikret seg om at angitt ventetid er tilstrekkelig.
Jeg fikk ikke mat. Det skjedde to ganger. Det går ikke an å gi mindre enn én stjerne. De får ikke flere sjanser.