Min kjære og jeg stakk egentlig bare innom for å nyte en kald øl i sommervarmen, men så ble fristelsen til å bestille middag når vi først satt på en restaurant for sterk (å få maten ferdig servert og slippe alt som heter oppvask er jo veldig kjekt da 😊). Min kjære bestilte en meksikansk vegetarrett mens jeg gikk for en cheeseburger med dobbel 160 gram kjøtt til 249 kr. I motsetning til restauranter flest er Egon liksom fastfood-varianten på den måten at man må få kommet seg bort til bardisken for egen maskin hvor man så bestiller og forhåndsbetaler det man ønsker seg av mat og drikke. Drikken tar man selv med seg når man går tilbake til bordet men maten, etter hvert som de får tilberedt den, bringer de i det minste bort til bordet du sitter ved da (alle bordene har en liten plakett hvor bordnummeret står og det å være seg bevisst dette nummeret er en fordel når du bestiller mat).
Min kjære syntes retten hun fikk var noe sterk, men på den annen side var det mye av den så for deg som liker sterk mat, er skikkelig sulten og som ser en verdi i at dyr ikke trenger å måtte dø for at du skal få noe å spise er nok dette en rett for deg.
Cheeseburgeren min kom uten ost, men da jeg ved en nærmere studie av regningen oppdaget at jeg bare hadde betalt 235 kr for den så hadde jeg i det minste ikke betalt for den osten jeg ikke fikk. Når det gjaldt burgeren ellers så hadde litt mer saftighet gjort seg men for øvrig var den god og dobbel 160 gram kjøtt hjalp på en sulten mage.
Stedet i seg selv ligger fint til rett ved Sæterkrysset, de tilbyr servering både ute og inne og betjeningen består av unge hyggelige mennesker. Jeg har alltid likt atmosfæren inne i Egons restauranter og Egon Nordstrand er intet unntak i så måte. Men det er klart, når været tillater det og ikke minst når det oppfordrer til det, så er det veldig hyggelig å sitte ute – selv om man har Ekebergveien som nærmeste nabo (den pågående overgangen til elbiler vil gjøre deg stadig hyggeligere å sitte ute da disse bråker mindre enn fossilbiler).
Så for å oppsummere: Gitt dagens opplevelse er Egon Nordstrand et hyggelig og fint sted som leverer grei kvalitet på det meste av det de gjør. Ikke forvent noen kulinariske opplevelser som får deg til å lukke øynene av ren refleks fordi du intuitivt forstår at nå bør du bruke all oppmerksomhet du måtte besitte på å nyte smaken, men så krever de da heller ikke slike mengder penger av deg som slike steder gjør heller! (selv om man nok kan få bedre mat til lavere pris andre steder)