Med noen gode venner, har vi de siste 25 årene vært samlet til en gourmetisk førjulsmiddag, gjerne på et "brunt" sted, som kan servere oss tradisjonell norsk mat.
I år valgte vi Restaurant Lorry i Parkveien 12 i Oslo. Store forventninger til dette, siden Lorry er- og blir et samlingssted for bedre mat, drikke og ekstraordinært koselig miljø.
De andre bestilte lutefisk m/ditto, mens jeg i tradisjonens tro, tok stor Juletallerken.
Dette skulle jeg angre stykt på! Etter en del ventetid, kom endelig min etterlengte og såkalte verdifulle høytidsmat. Et trist syn åpenbarte seg foran meg i form av noe mildt sagt og rett- og slett uappetittlig. Bestiller man en ekte norsk tradisjonell juletallerken, forventer man en gledelig porsjon kokkens spesial mix m/ditto, ikke et trist, smakløst- og tørt søl! De andre humret hoderystende over mitt valg av lenge forventet herlig høytidsmiddag. Rotet litt mellom 1 liten pølsebit av ukjent ingrediens, 1 noe større ribbebit full av ben, hard- og tørr som min skosåle, 2 overstekt trolig medisterkaker med en ubestemmelig usmak, alt oversaltet, samt litt rødkål og tyttebær, noen poteter og saus. Alt uappetittlig- og en skam for en slik veldrevet- og populær stolt stamrestaurant!
Rotet litt i dette, spiste noen biter, og tok det opp med den uengasjerte servitøren Vanessa. Hoppet over desserten- og gikk rett på kaffen, med en sterk erfaring rikere.
Bedre gjorde det heller ikke, da vi hadde ringt- og bestilt i god tid et hyggelig- og noe rolig bord, men fikk bord nr. 11 rett ved inngangen, hvor folk kom- og gikk hele tiden, døren gikk opp hele tiden så kald ute-gufs føk inn over oss, samt at folk hang og pratet rundt oss i påvente av å bli plassert. Nei, Lorry, dette kan dere bedre, tror jeg!