“Stive priser, dårlig mat og”
Anmeldelse av Ekebergrestauranten

Ekebergrestauranten
Vurdert som nr. 173 av 2 119 Restauranter i Oslo
Kjøkken: Norsk, Internasjonalt
God for: Romantisk, Spesielle anledninger, Store grupper, Forretningsmøter
Middagsalternativer: Frokost, Sent på kvelden, Reservasjoner
Omgivelser: Gamle Oslo
Beskrivelse: Ekebergrestauranten er en restaurant i Ekebergåsen, den ligger godt synlig over Bjørvika, Sørenga, vannspeilet og Middelalderparken. Restauranten har panoramautsikt over Oslofjorden, og mange av øyene, operaen, Oslo by, og mot Holmenkollen. Selve bygget består av flere spisesteder, slik at enhver kan finne et rom de kan trives i. Huset har en bar/lounge, konferanse- og møteromsfasiliteter, selskaps- og bryllupslokaler, og en praktfull fine dining veranda i andre etasje. Visjonen til Ekebergrestauranten er tilgjengelighet og kvalitet i alle ledd, og målet er å tilføre maten og lokalene «det lille ekstra».
Anmeldt 9. september 2020 via mobile enheter

Stive priser, dårlig mat og god utsikt. Ekstra minus her da mine venner med innvandrer bakgrunn fikk tydelig dårlig behandling på nettopp det grunnlaget. Kommer ikke tilbake.

Dato for besøk: september 2020
4  Takk, remiamu

Anmeldt 13. august 2020

Ekebergrestauranten har, ved alle mine besøk, holdt svært høy standard. Denne gangen ble dermed en enorm skuffelse. Maten var som alltid utmerket, det samme kan man ikke si om service og smittervernrutiner. Restauranten har valgt en halvveis digital meny, supplert med muntlig overlevering av dagens retter, samt fysiske drikkekart. For min gamle bestefar var det umulig å få med seg den muntlige overleveringen. Da vi ba om drikkekart ble vi henvist til den digitale menyen som slett ikke hadde drikkevarer. Etter at vi omsider fikk bestilt mat og drikke med to muntlige overleveringer ble det mye rot: En halvfull vinflaske ble fjernet og servert til andre gjester. Dette ble kompensert etter påpekning. En av de bestilte dessertene ble glemt, dette ble også ordnet opp i etter påpekning. Regningen ble et salig rot med lappverk av 2-rettere, forretter og desserter, 3- og 4-rettere. På grunn av dette rotet fikk vi den første regningen med to 2-rettere mer enn vi hadde bestilt.

Vi var vitne til at gjester tok på brød som senere ble servert til andre gjester, og at hovmester håndhilste på gjester. Servitørene overholdt ikke avstandsregler.

Toppen av opplevelsen fikk jeg dessverre ute på parkeringen der en gjest hadde rygget bilen inn i sykkelen og ødelagt bakhjulet. Jeg etterspurte overvåkningskamera, noe de dessverre ikke har på parkeringsplassen. Hovmester virket som han ikke kunne brydd seg mindre om at restaurantbesøket dermed kostet meg mange tusen kroner.

4  Takk, TheaRostbakken
Anmeldt 12. august 2020 via mobile enheter

Ungdommen var på sommertrening ikveld, så da benyttet madammen og jeg sjansen for en liten date.

Etter først å ha kjørt til Grefsenkollen, og fått beskjed om at det var mindt 90min å vente på bord kjørte vi ned bakken og vred hjernen for hvor et godt og covid trygt måltid kunne inntas. Så vi ringte kjapt til Ekebergrestauranten, og fikk en hyggelig svarer som sa at vi ikke kunne bestille bord ute, men før vi rakk å legge på svarte en hyggelig person, så jeg forklarte raskt at vi ønsket bord ute. Dette visste hun ikke siden hun ikke var på stedet, men at vi burde ta turen. Så vi kjørte sporenstreks dit i håp om å få litt god mat. Vel fremme gikk det relativt raskt å få bord, så nå gledet vi oss! Dette skulle bli en bra date:)

Bord i solen og alt så bra ut, helt til vi oppdager at vi sitter midt i trappen hvor alle kelnerne løper, noen må sitter her tenker vi. Og har fortsatt en god følelse.. Vi kom jo uten reservasjon. Så dette må vi godta. Etter å ha ventet i 25 min før noen gidder å se oss, spenner jeg nesten ben på en av alle som løp forbi oss uten å ville anerkjenne oss. Nå blir det bra tenkte jeg(note to self, reis deg og gå med en gang)..

Vi får bestilt drikke, og når drikken kommer tør vi ikke annet enn å bestille maten av samme servitør. Han forteller høflig at han ikke er vår servitør. Men tar villig bestillingen. Fortsatt tenker vi at dette kan bli bra. Så håpet er stort, særlig siden jeg har jobbet i bransjen tenker jeg at Furset har kontrollen.. etter en god stund kommer pizzaen min, da var det godt å sitte rett ved der de lager pizzaen. Og kokken skal ha skryt, dessverre får pizzaservitøren MER ENN STRYK. Når han henter pizzaen min ser jeg tydelig at han tørker nesa rett i hånden idet han tar pizzaen som viser seg å være min. I normale tider kunne jeg levd greit med dette. Men i disse tider er det FYFYFYFYFYYYY! Så sulten jeg er tenker jeg at han sikkert ikke er smittet, men tanken resten av kvelden har vært heller dårlig! Så gjentar FYYYY! Hell i uhell så tar det mer enn 10 min før madammens blåskjell kommer, så for ikke å stresse madammen er jeg galant og venter til hun får maten sin. Kanskje baskeluskene til slabbedasken nå er døde.. gleden er stor når hun mottar en superduper porsjon med blåskjell, fantastiske på smak. Med så mye godsaker at selv jeg blir misunnelig angrer(og jeg sliter fortsatt med blåskjell etter å ha fisket tonnevis med krabbe som liten gutt i barndommen). Det mest morsomme er at etter at vi er kommet meget langt o hovedretten får servert brød(dette ble purret av minst 4 kelnere) før maten kom. Men ingen gadd å bære det til bordet. Dette var veldig covid vennlig pakket, så her skal de ha skryt for matsikkerheten👍. Tenk om de hadde ofret tørkepapir og litt håndsprit på pizzakelneren og. Da hadde jo dette blitt en av de bedre kveldene i sommer. Håper bare pizzakelneren ikke har covid, da går dette inn som en av de helt greie middagene i 2020.

Så Bjørn Tore, ta deg turen og drill litt på service, og en kjempeinnsats på mer enn håndprit på gjestene så blir der kanskje ikke stengt, og får desto lykkeligere gjester... Dessverre pga dårlig hygiene blir det en dårlig karakter, hadde vi ikke sittet rett ved service og sett at kelneren pelte seg i nesen hadde det nok blitt en anbefaling..

2  Takk, RetiredTravelller
Anmeldt 12. august 2020 via mobile enheter

Spiste 5 retter med vin som anbefalt, veldig informativ, morsom og hyggelig servitør. Utrolig god mat og fantastisk service! Gjentas!

2  Takk, 383susannj
Anmeldt 7. august 2020

Var en gjeng som kom for å spise inne på restauranten før ferien. I det vi svingte opp med taxien foran inngangen var køen lang til uteserveringen, her holdt de 1-meteren. Vi gikk inn hovedinngangen , og forventet å bli tatt i mot av hovmester og antibac. I stedet måtte vi gå til baren for si at vi var kommet, for så å få en plass i sofaen i fojeeen. Der obersverte vi stor trafikk inn og ut av folk som gikk på toalettet i kjelleren. Turfolk fra parken, barn og diverse. Da bordet vårt ble klart, ble vi hentet og anvist av hyggelig servitør. Hun hadde god innsikt i menyene. Maten var nydelig, men igjen reagerer vi på at det ikke var de samme servitørene som kom til bordet vårt med maten, de hadde ikke hansker på og tok naturlig nok på kanten av asjettene. I disse tider bør man være ekstra nøye mer berøringspunkter som kan spre smitte. God personlig hygiene bør man også forvente av servitører som kommer nær deg ....Litt å rydde oppi her, Ekebergrestaurantene

Dato for besøk: juni 2020
2  Takk, ireneraelingen

Reisende som så på Ekebergrestauranten, så også på

Har du vært i Ekebergrestauranten? Del dine erfaringer!