“Middag 17.Juli”

Kjøkken: Internasjonalt
God for: Romantisk, Spesielle anledninger, Lokalt kjøkken, Forretningsmøter
Middagsalternativer: Sent på kvelden, Frokost, Middag, Reservasjoner
Omgivelser: Sentrum
Beskrivelse: Statholdergaarden plasserer seg trygt blant Oslos aller beste spisesteder. I gourmetrestauranten byr Bent Stiansen på mat i toppklasse, basert på sesongens råvarer. Man kan spise à la carte eller en seksrettersmeny komponert med basis i de beste råvarene som er å oppdrive akkurat den dagen. Bent Stiansen holder seg med et impulsivt kjøkken som gjenspeiler årstidene. Han setter sin ære i å behandle gode norske råvarer, farget av en europeisk inspirasjon. Innredningen i Staholdergaarden er blant byens vakreste, og holdt i 1600-tallsstil. Restauranten består av fem små rom med intim atmosfære, og i takene finner man noen av Nord-Europas fineste stukkaturarbeider. I vinkjelleren hviler 6 000 flasker i alle prisklasser. Statholdergaarden tilbyr chambre separée for 8-24 personer. I kjelleren ligger den litt mer uformelle Statholderens Krostue, som er åpen til både lunsj og middag.
Anmeldt 19. juli 2020

Beste middag i Oslo noen gang hos Statholdergaarden. Nydelig middag med Kamskjell - Røye med nypotet & løyrom - Piggvar - Kalv - Norsk ost
Rabarbra med Jordbær og mascarpone. Veldig god Amerikansk Vin .
Til slutt en kjempegod kaffe med avec.
Veldig bra betjening. Min hovedkelner hadde godt humør og veldig god kunnskap om mat og drikke. Jeg gir topp karakter for mat og for betjening. Her kommer jeg igjen ved neste anledning .

1  Takk, Vidar J

Anmeldt 9. juli 2020

Vi hadde en tiretters med vinpakke. Alle retter var utsøkte - en helt spesiell opplevelse. Hvis du har noe å feire - gå dit! vinene var utsøkt til maten og vi hadde ingenting å klage på. En opplevelse av de skjeldne i Oslo!

1  Takk, emt-1914
Anmeldt 9. juni 2020

Høye forventninger til et flott måltid med smaksmeny. Ok bord, men trekk fra vindu.
Litt rot med bestilling og generelt dårlig service. Litt for mange småting som gjør at du ikke føler deg tatt vare på. God mat med flere høydepunkt. Perfekt i tilberedning men noen gange litt for kald mat sammen med altfor kald vin. Under ett, meget høy kvalitet på mat. Likevel skurrer det noe i meny-sammensetting.

1  Takk, 214arnef
Anmeldt 5. juni 2020

Det er så perfekt og proft fra start til slutt. Samtidig med en hjertelig oppmerksomhet mot alle gjester. Alle serveringer går på skinner, det er en logistikk mange har mye å lære av.
men vi kommer først og fremst for maten, og her skårer Statholdergården skyhøyt. Uansett hva som serveres, så kjenner man igjen det gode håndverket, den ekstra kompetansen på kjøkkenet som løfter rettene og gir oss opplevelsen av paradiset.
måltidet er perfekt komponert, råvarer, tilberedning, tilbehør og utseendet: ikke et eneste feilskjær, ikke en eneste rett uten at vi sukker salig; er det mulig?
Restauranten har en bred vinkjeller og vet å vise den fram, og ikke minst - se til at gjestene får gode vin og mat-kombinasjoner.

2  Takk, Arnebern
Anmeldt 16. mai 2020 via mobile enheter

Smaksmenyen var helt fantastisk.
Ingenting å utsette på.
Også ypperlig vin til hver eneste rett.
Absolutt verdt det.

1  Takk, martinoksvold

Reisende som så på Statholdergaarden, så også på

Har du vært i Statholdergaarden? Del dine erfaringer!