“Enorm opplevelse, vel verdt til Michelinstjerne”
Anmeldelse av Statholdergaarden

Statholdergaarden
Vurdert som nr. 10 av 2 063 Restauranter i Oslo
Fortreffelighetsbevis
Kjøkken: Internasjonalt
God for: Forretningsmøter, Spesielle anledninger, Lokalt kjøkken, Romantisk
Middagsalternativer: Frokost, Sent på kvelden, Middag, Reservasjoner
Omgivelser: Sentrum
Beskrivelse: Statholdergaarden plasserer seg trygt blant Oslos aller beste spisesteder. I gourmetrestauranten byr Bent Stiansen på mat i toppklasse, basert på sesongens råvarer. Man kan spise à la carte eller en seksrettersmeny komponert med basis i de beste råvarene som er å oppdrive akkurat den dagen. Bent Stiansen holder seg med et impulsivt kjøkken som gjenspeiler årstidene. Han setter sin ære i å behandle gode norske råvarer, farget av en europeisk inspirasjon. Innredningen i Staholdergaarden er blant byens vakreste, og holdt i 1600-tallsstil. Restauranten består av fem små rom med intim atmosfære, og i takene finner man noen av Nord-Europas fineste stukkaturarbeider. I vinkjelleren hviler 6 000 flasker i alle prisklasser. Statholdergaarden tilbyr chambre separée for 8-24 personer. I kjelleren ligger den litt mer uformelle Statholderens Krostue, som er åpen til både lunsj og middag.
Anmeldt 5. april 2024

Hele opplevelsen var et eventyr, fra begynnelse til slutt. Helt nydelig mat, veldig bra vinpakke, der vinene på polet ligger på opp mot 500 kr flasken. Mye spennende og ukjent for meg. Enste jeg ikke var svak for, var en av appetittvekkerne, den med levermousse, men det er bare meg. Vaktelen var helt utrolig god. Og dessertene! Og alt det andre. Servicen er veldig vennlig og morsom, hvis man inviterer til det. Ble også en del artige blindsmakinger. Noen var veldig vanskelige, som den søtvinen fra Languedoc

Dato for besøk: mars 2024
Takk, KnutOslo

Anmeldt 18. januar 2024

Flott tradisjonelt lokale. Vi spiste en 3 retters fra a la carte menyen. Mye fristende så vanskelig å velge. Hadde Hellefisk med kamskjell, og en sellerirett til forrett. Due til hovedretter og solbær og karamell, og sorbet til desserter. Avsluttet med kaffe avec. gode forslag til viner ble gitt oss. Alt smakte nydelig. Litt stor hovedrett. Anbefales

Dato for besøk: januar 2024
Takk, exxin
Anmeldt 17. januar 2024

Hadde en uforglemmelig aften i kjelleren med gode kollegaer og en 10 retters meny og utvidet vinpakke. Dette var helt fantastisk. Maten og dertil hørende drikke var bare hekt utsøkt og alle de flinke servitørene gjorde dette til en helt topp opplevelse. Tusen Takk!

Dato for besøk: januar 2024
Takk, bj_rno265
Anmeldt 16. desember 2023

Fantastisk lokale. Vi fikk vindusbord. Hadde den store smaksmenyen med vinpakke. Service, info om mat og vin var strålende. Maten(alle retter) var utrolig smaksfulle med det lille ekstra. Anbefaler sjøkreps og torsk som var himmelsk. Beste matopplevelsen vi har hatt. Koster , men verdt hver krone.

Dato for besøk: desember 2023
Takk, exxin
Anmeldt 14. desember 2023 via mobile enheter

Spiste juletallerken med urøkt pinnekjøtt. Tilbehøret var melne kokte poteter som var tørre og smakløse og en helt normal kålrabistappe som man kan gjøre bedre hjemme. Ingenting av innholdet kunne brukes som saus eller kraft. Det var i sin helhet veldig tørt. Kjøttet var godt. Litt kraft i bunnen av tallerkenen kunne reddet det. Heldigvis var selskapet bra!

Dato for besøk: desember 2023
1  Takk, 949ggg

Reisende som så på Statholdergaarden, så også på

Har du vært i Statholdergaarden? Del dine erfaringer!