“Dansk smørbrød lunsj”

Kjøkken: Internasjonalt
God for: Forretningsmøter, Lokalt kjøkken, Spesielle anledninger, Romantisk
Middagsalternativer: Sent på kvelden, Middag, Frokost, Reservasjoner
Omgivelser: Sentrum
Beskrivelse: Statholdergaarden plasserer seg trygt blant Oslos aller beste spisesteder. I gourmetrestauranten byr Bent Stiansen på mat i toppklasse, basert på sesongens råvarer. Man kan spise à la carte eller en seksrettersmeny komponert med basis i de beste råvarene som er å oppdrive akkurat den dagen. Bent Stiansen holder seg med et impulsivt kjøkken som gjenspeiler årstidene. Han setter sin ære i å behandle gode norske råvarer, farget av en europeisk inspirasjon. Innredningen i Staholdergaarden er blant byens vakreste, og holdt i 1600-tallsstil. Restauranten består av fem små rom med intim atmosfære, og i takene finner man noen av Nord-Europas fineste stukkaturarbeider. I vinkjelleren hviler 6 000 flasker i alle prisklasser. Statholdergaarden tilbyr chambre separée for 8-24 personer. I kjelleren ligger den litt mer uformelle Statholderens Krostue, som er åpen til både lunsj og middag.
Anmeldt 29. januar 2025 via mobile enheter

Vi hadde blitt anbefalt å spise dansk lunsj på Statholdergaarden. Veldig hyggelig der. Og veldig hyggelig betjening. Litt begrenset meny. Det ble anbefalt å velge 2-3 lunsjretter for å bli mett! Rettene lå på ca 200-250 pr rett. Litt vel dyrt å fortsette opp til 3 smørbrød til ca kr 750 for en lunsj på en vanlig tirsdag.

Vi valgte rødspette.
Den var kjempegod.
Vi forbandt ikke dette med en lun, frodig dansk lunsj. Rødspetten var dandert på en tynn skive dansk rugbrød med litt skagenrøre, en kvast dill og en sitronbåt på toppen.
Det smakte ikke veldig mye, så måtte salte og pepre.
Vi hadde forventet litt høye smørbrød med gode smaker. Smørbrød er en kunst om man kan det. Å legge en fiskefilet på en skive brød er intet kunststykke, det gjør vi hjemme på kjøkkenbenken. Ihvert fall når prisen er kr 250.
Dagens dessert bestod av pærekompott med melkesjokoladekrem, den smakte bare søtt og det så ut som restemat. Ikke veldig pikant og veldig kvalmende. Pris kr 165.
Vi velger et annet sted neste gang.

Dato for besøk: januar 2025
Takk, Trinetell

Anmeldt 2. januar 2025 via mobile enheter

Nydelig mat, presentasjon, servicen på topp. Ikke noe å klage for. Veldig flinke med å tilpasse seg til våre preferanser med tanke på vegetariske retter.

Takk for en veldig fin opplevelse

Dato for besøk: desember 2024
Takk, Anders P
Anmeldt 31. august 2024

En stor opplevelse i form av «matkunst» med ujålete ingredienser og god vin. Strålende og bli servert og veiledet i vinens verden av en snarlig ferdig sommelier. Bør oppleves!

Dato for besøk: august 2024
    • Atmosfære
Takk, Torill A
Anmeldt 26. mai 2024 via mobile enheter

Svært god service ,-selvfølgelig. Valgte et begrenset utvalg retter a la carte, med varierende resultat. Super åpning med fire stk amuse bouche, alle sammen små smaksbomber. Hovedrett kamskjell: god men egentlig nokså intetsigende. Griilet piggvar videre: ganske uten smak, litt tørr og manglet salt. Medfølgende liten porsjon med poteter: overkokt og helt uten smak. Burde vært potetmos istedenfor, da trenger man bare fylle på med smør og salt for at det skal bli vellykket. Spisevennen hadde valgt vaktel istedenfor piggvar jeg fikk smake: Full enighet om at det var en innertier. Ostetallerkenen som fulgte var god men egentlig ikke noe spesielt. Avsluttet med rabarbradessert og petit four: meget vellykket. Må også fremheve surdeigsbrødet servert med to varianter av smør: terningkast seks. Valgte en rødvin fra Sicilia til måltidet: Ble servert altfor kald og var ingen stor opplevelse.

Dato for besøk: mai 2024
Takk, lektor
Anmeldt 21. mai 2024

Dro på julebord med jobben og bestilte 7 retters med tilhørende vinmeny. Maten var ypperlig og servicen og lokalet sjarmerende. Vil definitivt anbefales til mindre grupper eller par.

Dato for besøk: desember 2023
    • Atmosfære
Takk, Bjorn isak B

Reisende som så på Statholdergaarden, så også på

Har du vært i Statholdergaarden? Del dine erfaringer!