Vi hadde blitt anbefalt å spise dansk lunsj på Statholdergaarden. Veldig hyggelig der. Og veldig hyggelig betjening. Litt begrenset meny. Det ble anbefalt å velge 2-3 lunsjretter for å bli mett! Rettene lå på ca 200-250 pr rett. Litt vel dyrt å fortsette opp til 3 smørbrød til ca kr 750 for en lunsj på en vanlig tirsdag.
Vi valgte rødspette.
Den var kjempegod.
Vi forbandt ikke dette med en lun, frodig dansk lunsj. Rødspetten var dandert på en tynn skive dansk rugbrød med litt skagenrøre, en kvast dill og en sitronbåt på toppen.
Det smakte ikke veldig mye, så måtte salte og pepre.
Vi hadde forventet litt høye smørbrød med gode smaker. Smørbrød er en kunst om man kan det. Å legge en fiskefilet på en skive brød er intet kunststykke, det gjør vi hjemme på kjøkkenbenken. Ihvert fall når prisen er kr 250.
Dagens dessert bestod av pærekompott med melkesjokoladekrem, den smakte bare søtt og det så ut som restemat. Ikke veldig pikant og veldig kvalmende. Pris kr 165.
Vi velger et annet sted neste gang.