Min samboer og jeg hadde en natt på flotte og ærverdige Refsnes Gods på Jeløya ved Moss. Vi ankom søndag ved lunsjtider, dagen etter at den relativt nyansattte hotelldirektøren Kim Nyheim hadde feiret sitt bryllup. Til tross for at personalet fortsatt var opptatt med opprydning etter gårsdagens festligheter, ble vi tatt godt imot og lunsjen (buffet) var både innbydende og smakfull. Akkurat passe stor med både vegetar, fisk og kjøttretter. En positiv opplevelse.
Hotellet har fortsatt sin klassiske og herskapelige stil inntakt. Med nydelige uteområder og elegant innredning. Vi bodde i en såkalt suite (rom 103 i underetasjen), som hadde en stue med sofa, TV og skrivebord, samt en soveavdeling. Eget bad som var litt lite, men stort nok for oss to. Rommet var rent, men bar preg av tidens tann. Møblene var av eik, mahogni og med en i overkant stripete sofa. Badeinnredning var enkel, og kunne trengt en oppussing. Luften på rommet var også noe tett om natten, og vi var avhengig av å ha skyvedøren åpen for å få tilgang på frisk luft. Sengene var imidlertid gode og myke.
Frokosten dagen etter ble inntatt i hagen til strålende sol. Deilig. God service med fersk kaffe fra presskanne og ferskpresset appelsinjuice. Nystekt omelett og speilegg smakte også godt. En herlig start på dagen.
Skal vi sette fingeren på noe med dette oppholdet må det være rommet. Det hadde trengt en oppsussing med litt mer stilrene møbler og hotellet bør vurdere å investere i bedre luftkvalitet på rommene.
Men ellers er Refsnes Gods fortsatt verdt et besøk. Passer kanskje best for par som vil ha fri fra barna eller godt voksne, men også barnefamilien kan ha det fint her.