Skulle feire fruens "halvfjers"-årsdag i går 2/12-18 og valget falt på Blom som ligger kloss i Pollen i Langbrygga 9 i Arendal. Vi hadde bestilt bord på forhånd på restaurantens hjemmeside og fått reservasjonen bekreftet på epost.
Stedet var noe mindre enn vi hadde sett for oss på forhånd, men vi merket stemningen, renholdet og innredningen straks vi kom innenfor døren. Ble møtt av den definitivt beste, kunnskapsrike og omtenksomme servitøren i 20-årene vi noen gang har vært borti og som hadde full koll på hva menyen kunne inneholde, var spesialist på de forskjellige vinene og øl-variantene vi måtte ønske. Sjefen for Blom bør innse hvor heldig han har vært med denne servitøren (OG kokken). Min kone er tidligere restaurantsjef fra kjent spisested i Stavern og KAN dette med servering, menyer og god mat. Vi er mye ute og spiser på forskjellige steder hele året og har ALDRI funnet noen som overgår den unge damen på Blom (som har vært her i 7 år) verken her i landet, ellers i Norden eller i verden for øvrig! (Og vi har besøkt MANGE spisesteder opp gjennom årene!)
Vårt valg falt til slutt på stedets berømte REINSDYRFILET som serveres med sesongens grønnsaker/ovnsbakt sopp, løk,- og fennikelkompott, potet & rødbet-terrine og tyttebærsaus.
Vi ventet kun et kvarter på serveringen i vel 15 minutter der vi mellomtiden fikk drikke og hvitløk-spesialbrød med dip: Yammi! Når hovedretten ankom vårt bord ble vi fortalt hva den inneholdt og når vi startet måltidet formelig eksploderte de forskjellige smakene i munnhulene våre.
Porsjonene var som forventet + og vi ble begge vel forsynte og følte oss "helt salige".
Til dessert valgte vi Multekrem-sorbet med en spesiell søt vin i "fødselsdagspresent" fra restauranten som fullstendig fikk dessert-smaken til helt å "ta av"!!!
Da sier vi som gamle Arnold Schwartzenegger": I'll/We'll be back!