Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Åpen i dag: 09:00 - 15:00
Lagre
Se gjennom høydepunkter
Variert og stort

Vi var der en dag med få besøkende og hadde god Mulighet til å bruke den tiden vi ville i de ulike... les mer

Anmeldt 18. juni 2021
897kristins
,
Stathelle, Norge
via mobile enheter
Slavehandel

Intressant utstilling om slavehandel. Tankevekkande og lærerik. Flott utstilling i eit flott... les mer

Anmeldt 15. oktober 2018
oddlaug2015
,
Bergen, Norge
Les alle 28 anmeldelsene
  
Anmeldelser (28)
Filtrer anmeldelser
28 resultater
Vurdering fra reisende
12
11
0
1
4
Type reisende
Tidsperiode
SpråkAlle språk
Vurdering fra reisende
12
11
0
1
4
Se hva reisende sier:
Valgte filtre
Filtrer
Oppdaterer listen ...
38 av 28 anmeldelser
Anmeldt 9. november 2019

For et flott museum vi har på Sørlandet! Kuben har flotte utstillinger som bare må oppleves. Må selvsagt nevne utstillingen av slaveskipet Fredensborg, helt spesiell i verdenssammenheng. Det er det slaveskipet man vet mest om i hele verden. Utstillingen er levende og interaktiv. Med utdypende opplysninger og valgmuligheter. Anbefaler å ta seg tid til å høre og se videoen laget omkring funnet av skipet like utenfor Tromøya, meget interessant. Men de andre avdelingene på museet har også helt spesielle vinklinger. Ta gjerne med barn, mye er lagt opp som lek, spill, opplevelse, skattejakt.

Dato for opplevelse: november 2019
Takk, Anne Marit R
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
728hildej, Manager på KUBEN, Aust-Agder Museum Og Arkiv, svarte på denne anmeldelsenBesvart 9. januar 2020

Hei Anne Marit.

Takk for en så positiv anmeldelse! Det setter vi pris på.

Mvh Hilde

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 3. juli 2019 via mobile enheter

Fantastisk plass for både voksne og barn.

Vil anbefale spesielt å delta på omvisningen Slavegjort som omhandler Slaveskipet Fredensborg som gikk ned ved Tromøya.

Veldig hyggelige og kunnskapsrike ansatte med god formidlingsevne for både voksne og barn. Anbefaler på det sterkeste å ta turen til Kuben.

Dato for opplevelse: juli 2019
1  Takk, Journey105823
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 30. april 2019

Kuben er et spennende og moderne museum, for både voksen og barn. Anbefaler absolutt en tur innom. Inneholder også en suvenir avdeling med fine ting.

Dato for opplevelse: januar 2019
2  Takk, Stimor84
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 15. oktober 2018

Intressant utstilling om slavehandel. Tankevekkande og lærerik. Flott utstilling i eit flott utstillingslokale

Dato for opplevelse: september 2018
1  Takk, oddlaug2015
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Hilde J, Informasjonssjef på KUBEN, Aust-Agder Museum Og Arkiv, svarte på denne anmeldelsenBesvart 17. oktober 2018

Hei.

Hyggelig å høre at du likte utstillingen! Og takk for at du tok deg tid til å anmelde oss på Tripadvisor.

Mvh Hilde Jomaas, KUBEN

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 29. juli 2018 via mobile enheter

Som museumsmann kan jeg bare gratulere Arendal med Kuben! Flotte saler i tre etasjer er nå godt og vel halvfylte - det tar tid å bygge et nytt museum... Men alt nå er det mer enn nok å sette tenna i for en familie med to tenåringsgutter og mor, hvor far nok er den mest museumsivrige: Alle fire var overrasket positive, og besøket varte mye lenger enn planlagt (og lovet...).

Utstillingene: vi tittet først på den om sjøfolka i Arendal, som minnet mest om det gamle museet, med sine rariteter fra fjerne strøk. Fortsatt et litt rart perspektiv på norsk sjøfart, kanskje, men i fire fine tablåer og mer moderne design funker det greit. Men noe sjøfartsmuseum er ikke Kuben!

Langt bedre inntrykk av Barndom: inngangen med «tidsmaskin» slo meget godt an, og ble brukt de tre mulige gangene selv etter at utstillingsdesignet var «avslørt» og vi kunne spasert gjennom tidene på vanlig måte. Enkelt men fiffig triks! Gode grep med valg av «skikkelig gamle dager (1910), besteforeldres mimreplass sekstiårene, og foreldregenerasjonens nittitall, som barna også kan kjenne igjen. Uhemmet mimring er lov i en god basisutstilling når man også blir servert historier om tidens aktuelle nyheter, helse, levekår og kultur i enkle oppslag, interaktive installasjoner og svært korte men velvalgte setninger i små tekster rundt om. Gjenstandstilfanget er også meget bra - om man tar seg tid til å lete... Vi fant Barbie og Ken i originalemballasje f.eks. - et godt bevis på et museum med gode samlinger, som også bruker dem. Skryt også for AV- bruk med lydkulisser og NRK-klipp. Trim for eldre med «personlig trener» var en hit! Barndom er i det hele svært anbefalelsesverdig - også med en god katalog tilgjengelig i museumsbutikken.

Den byhistoriske utstillingen om Arendal og det som var Norges mest velhavende borgerskap i en lang periode skal også ha skryt for å velge nettopp storhetstidens endelikt - Krakket i 1886 - som utgangspunkt. Dristig og pedagogisk nyttig som formidlingsgrep når en distansert historie som fortsatt preger en by som Arendal skal fortelles. Også her gir det anledning til å vise frem skatter fra samlingen - det kunne ha vært flere, men man kan jo ikke få med alt... De tresidige tekstøylene fungerer bra, men de hang kanskje litt vel tett, og hadde litt for lange tekster? Men en spennende historie er det jo - best fortalt i AV-tablået midt inne i utstillingen, og godt forklart av økonomen i filmen til slutt, som satte det hele i perspektiv. Fortellingen om alt som følger av krakket gir mange gode aha-opplevelser - det være seg bankregulering og kontroll eller organisering, ny politikk og oppstarten av Arbeiderpartiet. Dette er lite kjent for de fleste, og bare det at Kuben byr på dette fremfor de gamle samlingene av «fine ting fra borgerlige hjem» viser hvilket løft dette museet har gjennomgått.

Utstillingen Avtrykk er bekreftelsen på at Kuben tar sitt nye slagord, Vel bevart - godt fortalt - på alvor. Ikke mange av landets museer og arkiver har brukt så mye plass og gode utstillingsgrep for å formidle hensikten med å ta vare på gamle arkiver. Her går fortellingene fra og om arkivene sammen i en flott utstilling som til og med funker for de yngre. Bra AV- produksjon er med på å løfte det hele, men også design og scenografi bærer frem de gode historiene.

Historien om slaveskipet Fredensborg er etter hvert godt kjent, mye takket være ildsjelene vak funnet, samt det gamle Aust-Agdermuseet og Sjøfratsmuseet / Maritimt museum som har vist oss dette tidligere. Selvsagt må dette inn også i nye Kuben, og den nye utstillingen er også så bra som det må bli med en såpass sterk historie. Anhenget om dagens globale marked, moderne slaveri og det ansvar vi alle har som forbrukere viser igjen et museum som tar sin rolle på alvor. Litt underlig at denne delen kom først kanskje, og filmen om funnet sist, men her er det vel arkitekturen som bestemmer.

Og arkitekturen til slutt: heldig er det museet som har så mange saler med så romslig takhøyde til disposisjon! Vi gleder oss til de siste salene blir fylt. Vet ikke hva som planlegges, men er det lov til å håpe på litt industrihistorie? De gamle salene fulle av jernovner er sikkert savnet av noen, men jeg føler meg nå trygg på at Kuben klarer å utvide perspektivene også her, og bevege seg fra jernverkene og helt opp til nitrid, lyspærer og elektronikk. Vi kommer tilbake!

Dato for opplevelse: juli 2018
Takk, 899daga
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Hilde J, Markedsansvarlig på KUBEN, Aust-Agder Museum Og Arkiv, svarte på denne anmeldelsenBesvart 6. august 2018

Hei.

Så hyggelig å høre at dere hadde et fint besøk hos oss. Tusen takk for den utfyllende tilbakemeldingen! Den skal jeg ta videre til mine kollegaer.

Den neste store utstillingen som står på planen er en ny arkeologiutstilling som sannsynligvis åpner i 2020. Før den tid vil det komme flere mindre midlertidige utstillinger med ulike tema.

Ha en fortsatt fin sommer, og velkommen tilbake!

Mvh Hilde Jomaas
Markedsansvarlig

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Vis flere anmeldelser