Tok båten fra Lunde til Dalen, pakkeløsning med overnatting på Dalen Hotel . God lunsj på båten på... les mer
Fantastisk opplevelse å reise på Telemarkskanalen i egen båt. Super hjelp av slusemannskapet sikrer... les mer
Etter å ha gitt en flott anmeldelse av vår opplevelse av Telemarkskanalen og all fantastisk service må vi påpeke et tydelig unntak. En trist opplevelse på Løveid Sluse. Vi kom ned torsdag 23. Juli etter flotte opplevelser og ankom kl 16.15. Mange båter hadde samlet seg med stor forventning om å rekke ned til Porsgrunn og videre denne flotte sommerdagen. Men nei. Slusen nektet oss nedgang, vi opplevde dessverre hverken lyst til imøtekommenhet, dialog eller forståelse. Misnøyen ble stor hos mange og mange prøvde å spørre pent om å passere men til ingen nytte. Kl 18.30 slo slusen kontra og bestemte seg allikevel for å sluse oss ned. Det var dog for sent da Skien sluse var stengt. Når vi snakket med andre visste det seg at mange hadde problemer med Løveid og kommunikasjonen med dem. Rydd opp i dette kjære Telemarkskanal! Og til dere andre som passerer Løveid i mellomtiden, ta dere god tid!
Vi tok kanalturen hele veien fra Skien til Dalen. Det var en lang tur, men verd opplevelsen. Vurder gjerne om du skal ta deler av kanalen. Ti timer er lenge å sitte. Når det er sagt, så syntes vi det var en flott opplevelse å ha tatt turen hele veien. Vi overnattet i Skien, tok bussen fra Dalen på kvelden og kjørte deretter hjem. Hyggelig bussjåfør.
Fantastisk tur med familie og venner! Telemarkskanalen er underkommunisert, for en fantastisk perle!! Jeg vil berømme slusevokterne som viste en service, tålmodighet og imøtekommenhet som overgår det meste jeg har opplevd! Spesielt slusevokter på Ulefoss som fulgte oss opp som en smed! De 3 påfølgende slusevokterne oppover var like imøtekommende og vi fikk rett og slett superservice!! Tusen takk til dere alle!
Dersom man ønsker å oppleve Telemarkskanalen uten å ta båt er det en fin tur å kjøre langs slusene. Jeg startet ved Ulefoss og videre til Eidsfoss, Vrangfoss, Lunde, Kjeldal og Hogga. Slusingen tar tid, så det var like greit å oppleve kanalen fra landsiden. Vangfoss var mest spektakulær mens Lunde var mer åpent og vakkert. På de to siste stoppene kom man nærmere innpå kanalen. Enkelt å parkere alle plasser og en fin kjøretur.
Telemarkskanalen tilbyr en reise i det gamle slusesystemet fra Skien til Dalen.
Vi hadde bestilt kanaltur med overnatting på Dalen hotel, med lunsj på Viktoria.
Siden vi reiser med hund (Kongepuddel) tilbød mannskapet å låne lugaren hennes, slik at hunden kunne ligge trygt der mens vi spiste lunsj i restauranten.
Anbefaler en tur med veteranbåtene i Telemarkskanalen og bestill gjerne lunsj under reisen.
Turen fra Akkerhaugen til Lunde ble en fantastisk opplevelse i nydelig vær. Stor suksess for oss i overraskende nydelig vær Hilsen Johnny Stiansen