PIZZA: Pizza er det beste jeg vet. I Oslo, hvor vi bor, er det noen gode: Lofthus Samvirkelag har den beste, tett fulgt av Girotondo og Maschmanns. På Gol har de Casa Nostra. I Bergen er det Hoggorm. Men i løpet av en oval weekend og tre testinger, seiler en container på sørlandet med vedfyrt steinovn opp i tet for oss som sverger til napoletansk variant: La Pizza i Kristiansand, med eier som har hospitert hos familiebedrift i Firenze - og som ikke skusler med råvarene. Vi snakker tre døgns kaldhevet tipo 00 sterkt mel, San Marzano-tomater, og overraskende nok lokalprodusert men velsmakende mozza. Og til min forutinntatte «skuffelse»; litt olje i deigen. De er ikke opptatt av rigide pizzaregler og lover, slik jeg er. De vil bare «levere best mulig pizza.» Kanskje lager de Norges beste.
Syretesten er som vanlig Margherita; én plain, og én utvidet med rødløk og hvitløk. Quattro formaggi skuffer heller ikke. Clouet ligger i bunnen: Hvem som helst kan legge gode råvarer på toppen. Ikke alle kan lage en perfekt bunn. En perfekt bunn er resultatet av superb håndverk. Crisp overflate og myk inni. Bunnen er nærmest sjokkerende god. Fin contorno (kant) som jeg vanligvis pleier å droppe, men som her var en nytelse å spise. Dette var gøy!