«Hos Moi» er etter hva jeg forstår etterfølgeren til konkursrammede «Bølgen og Moi» (avdeling Kristiansand)
Alt så veldig bra ut på menyen og lokalene var ganske fine med bra beliggenhet nede ved fiskebygga. Dessverre fulgte de ikke opp når det kom til service og valuta for pengene når det kom til mat.
Vi gikk for «full pakke» der tilvalgene til den standard 5’retteren kom på 130,- pr stk. Så totalt kom 7-retters meny på nesten 1000,- det er vel og bra det hvis man får noe igjen for det. Det startet med litt grønnsaker (billige råvarer) så fulgte det en skalldyrsuppe med hummer og kreps. Det var ikke en eneste bit kreps, hummer eller reke i suppa! Kun skulle kokt på skalldyr det eneste som lå og duppet i sjøkraften var biter av selleri! Etter den kjipe suppa kom det 1! Stk kamskjell (som var en av tilvalgsrettene til 130,-) smakte veldig bra, men latterlig liten porsjon. Nok et par billige retter i innkjøp der altså. Så kom det en liten bit lysing med ertepuré. Billige råvarer nok en gang altså, men denne smakte bra. Så ble vi servert noen biter med helstekt indrefilet, jeg aner ikke hvordan de klarte å få denne tynne og lille indrefileten til å smake såpass vondt og ha en slik merkelig konsistens. Her oser det importkjøtt lang vei, enda det sto at den skulle være Norsk. Den var ikke renskåret slik at den senehinna som går langs indrefilet’er var fortsatt på. Dette ga en kjip tyggemotstand. Dette er faktisk en av de vondeste indrefiletene jeg har smakt. Etter denne kom tilvalgs rett nummer to. En liten ostetallerken med 3 forskjellige oster. Lite, men gode oster. (130,- til der) etter osten kom desserten. En liten kakebit av type honningkake med bringebær sorbet og friske jordbær.
Alle rettene var pent lagt opp og så innbydende ut.
Totalt kostet dette 960,- og ingen av oss ble spesielt mette, enda vi fikk et par biter brød før vi startet med forretten. Dette var virkelig lite mat både i størrelse på porsjoner og verdi kontra innkjøpspris.
Når det kommer til service så var det vennelige og hyggelige servitører, men det lyste lang vei at kun et fåtall av de hadde utdannelse innen faget. Sommerlieren var kanskje unntaket. De var generelt veldig dårlige til å ettersjenke vin og vi måtte spørre flere ganger. (Vi kjøpte ikke vinpakke til rettene, men egne flasker)
Litt utpå kvelden (type 22 tiden) dukket det opp en stor gjeng på 12-13 stk som hadde bestilt bord for å drikke. De hadde drukket en god del før de kom så det var en voldsomt høyt lydnivå fra bordet deres. Dette passet ikke stedet i det hele tatt og det var i grunn ganske kleint på et sted som tilsynelatende ønsker å ha en viss standard på det de driver med.
Men hovedgrunnen til at jeg gir terningkast 3 er den rikholdige vinmenyen! Fantastiske finer til veldig fordelaktige priser. Vi kjøpte en Pol Roger Churchill Champagne til 2000,-! For det første er den så og si umulig å få tak i og når de slipper noen få flasker polet så koster den over 1400,- der.
Eller kjøpte vi en 1982 Barolo som hadde tålt lagringen bra til 3600,- den prisen får man ikke andre steder tror jeg!
De hadde også et par virkelig eksklusive cognacer på listen som f.eks Hennessy Richard og Hennessy Paradis Imperial.
Alt i alt en fabelaktig vinliste.
Oppsummert:
Vinliste terningkast 6 (soleklar)
Mat: terningkast 2 (pent lagt opp, for lite mat, billige råvarer og dårlig biff)
Service: terningkast 3 (For mange og for ustrukturerte, ufaglærte på sommerjobb?)
Trond Moi har en høy status i kokkenorge, men her bør du ta noen grep for å få matopplevelsen opp på nivå med vinmenyen. Først da snakker vi en totalopplevelse av høy klasse.