Hadde med sønn med samboer for å spise bursdagsmiddag før konsert. Menyen var ikke verdens største, men grei nok for vår del. Ikke minst fordi den tilsynelatende listet detaljert opp hva rettene inneholdt. Vi bestilte burger, salat og løvbiff. Da vi fikk maten på bordet reagerte spontant hun som hadde bestilt løvbiff fordi det var en solid porsjon béarnaisesaus på løvbiffen. Dette påpekte hun og at det ikke sto et ord om det i menyen. Servitøren forsøkte å være morsom og sa at det sto i håndboka til kokkelandslaget at det skulle være béarnaisesaus på løvbiffen. Hun påpekte igjen at dette sto ikke i menyen, og servitøren spurte om hun var allergisk, noe hun benektet. Hun liker det bare ikke - så enkelt er det.
Når de opererer med menyer som tilsynelatende beskriver innholdet bør det stå at retten også inneholder béarnaisesaus. Når det ikke gjør det burde servitøren ha gitt henne en ny, uavhengig av om hun er allergisk eller ikke. Men det gjorde han ikke, men bare gikk sin vei. Det ble liksom ikke den bursdagsmiddagen jeg hadde tenkt, men da vet vi til neste gang at dit går vi ikke flere ganger, selv om maten var grei nok.