Da det ikke ble kortur til Trondheim var det kjekt å få seg en tur til Trondheim for meg selv. Nidarosdomen var flott, tror vi var 2 turister der.
Uansett når man er i Trondheim, må man innom dette praktfulle kirkebygget, denne vakre katedralen som har preget Trønderhovedstaden i mange hundre år.
Anbefaler et besøk i katedralen. Inngangsbillett kr. 120.- Familierabatt. Turen opp i hovedtårnet koster 70 kroner og arrangeres hver hele og halve time. 172 trinn opp. Smalt og bratt. Max. 12 personer pr. tur. Ingen mulighet for å gå forbi hverandre. Utsikt 360 grader over Trondheim.
En flott opplevelse! Kirka er vakker, og billettprisen inkluderer Erkebispegården. Absolutt verdt pengene. Stort minus at Kronregaliene var stengt.
Jeg har sett en del katedraler rundt om i verden, men Nidarosdomer er en av de flotteste selv om den ikke er blandt de største. Det som er slående her er kvaliteten og detaljene i figurene og steinarbeidene. Denne katedralen kan vi være stolte av. Ny flott lyssetting inne i katedralen får fram detaljene inne i katedralen så det er vell verdt inngangspengene.
Svært fin arkitektur og historisk verdi for kristendommen i Norge. Dessverre ikke mye mer for de som ikke bryr seg om religionen.