Trist å måtte gi en slik tilbakemelding, men blir dessverre nødt til det. Jeg har alltid trodd at Bakgården var en topprestaurant i Trondheim, men der tok jeg feil. Dette er den tristeste maten jeg har fått noen gang, i alle fall til den prisen. Pizzaen i Narvesenkiosken har høyere kulinarisk verdi.
Full disclosure: Har ikke spist i restauranten, men fått levert mat på døren. Det kan være at atmosfæren og miljøet i restauranten kan rette på noe av inntrykket, men jeg tviler.
Bestilte mat for ca. 1000 kr, noe som burde være nok til 2 personer. Det var det ikke.
Vi bestilte 10 retter, 8 + brød og aioli.
Rettene:
1. Torsketunger, 2 stk torsketunger (99 kr), var seige. Jeg visste faktisk ikke at dette var mulig, jeg har aldri opplevd å få seige torsketunger noen gang.
2. Kongereker (Ville), 4 stk kongereker (145 kr). Ok på smak, men prisen står ikke i forhold til noe som helst.
3. Kjøttboller (hjemmelagde), 4 stk. (105 kr). Smakte ingenting, ingen assosiasjoner til spania/italia, kipe smakløse boller i en kip smakløs tomatsaus.
4. Tomatiserte kyllingvinger (overvinger), 4 stk (95 kr). Den retten med flest gram/krone. Smakløse, tilsynelatende ukrydrede kyllingvinger - hvor tomatsausen ble av vet jeg ikke. Det virker nesten som at restauranten bare har satt retten på menyen for å "ha noe til barna".
5. Pancettasurrede dadler (blåmuggost), 6 stk (145 kr) Den desidert beste retten. Og den eneste jeg på noen som helst måte kunne tenkt meg å spise igjen.
6. Ovnsbakt chevre, (125 kr) var ikke bakt ordentelig i ovnen. Ideen med retten var god, men det skortet på gjennomføringen.
7. Spansk paprika (med avokado), 2 stk (95 kr) - wtf! Meningsløs rett. skåldet paprika fylt med en tam og smakløs avokadomos.
8. Marinerte oliven (59). Pluss for stor porsjon. Ikke gode oliven. Et glass med Ybarra-oliven fra Rema er bedre.
9 & 10. Brød og aioli (40 kr + 25 kr) får godkjent, men skulle bare mangle
Jeg kommer aldri til å spise på Bakgården igjen, og kommer for altid til å fraråde alle jeg kjenner å dra dit. Dyrt og dårlig. Du får bedre mat til samme pris på Egon!