Julelunsj med jobben og valget falt på Opus XVI. Det ble et godt valg i et flott restaurantlokale og ikke minst god service fra en hyggelig og årvåken kvinnelig servitør. Servicen alene gjør at vurderingen går fra "Gjennomsnitt" til "Svært bra". (Jeg er forøvrig av den oppfatning at det er et for stort sprang mellom disse to karakterene, det burde vært en "Bra" mellom der...)
Mitt inntrykk er at de fleste i gruppen var bra fornøyd med maten. Jeg var også fornøyd, men jeg har noen ankepunkter:
Jeg bestilte lammeskank som var mør slik den skal være med smakfullt tilbehør. Men siden skank er et forholdsvis stort kjøttstykke ble det et misforhold mellom kjøttet og tilbehøret. Det var rett og slett for lite av både potetpuré, løkmarmelade og sjy. Jeg prøvde å porsjonere ut, men til slutt ble jeg sittende og bare spise kjøtt. Og det var litt stusselig.
Til dessert falt valget på Créme Brûlée med kanel-is. Begge deler smakte godt, men toppen av brûléen hadde en merkelig konsistens som flere rundt bordet reagerte på. Kjennetegnet på denne desserten er jo et sprøtt sukkerlokk, men det glimret med sitt fravær her. Her hadde brûléen et tykt lag med en slags snerk på toppen som vi kom frem til hadde en konsistens som en blanding av kaldt smør og talg. Merkelige greier.
Disse ankepunktene gjør at maten ikke får topp score, men det var på ingen måte et mislykket måltid. La det være sagt, for smakene var gode. Og totalt sett ble det noen hyggelige timer en tirsdag ettermiddag.