Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Bra mat. Bedre service.”
Anmeldelse av Restaurant Opus 16

Restaurant Opus 16
Vurdert som nr. 9 av 473 Restauranter i Bergen
Fortreffelighetsbevis
Prisklasse: USD 13 - USD 38
Omgivelser: Vågen
Restaurantdetaljer
Omgivelser: Vågen
Anmeldt 4. desember 2018

Julelunsj med jobben og valget falt på Opus XVI. Det ble et godt valg i et flott restaurantlokale og ikke minst god service fra en hyggelig og årvåken kvinnelig servitør. Servicen alene gjør at vurderingen går fra "Gjennomsnitt" til "Svært bra". (Jeg er forøvrig av den oppfatning at det er et for stort sprang mellom disse to karakterene, det burde vært en "Bra" mellom der...)

Mitt inntrykk er at de fleste i gruppen var bra fornøyd med maten. Jeg var også fornøyd, men jeg har noen ankepunkter:

Jeg bestilte lammeskank som var mør slik den skal være med smakfullt tilbehør. Men siden skank er et forholdsvis stort kjøttstykke ble det et misforhold mellom kjøttet og tilbehøret. Det var rett og slett for lite av både potetpuré, løkmarmelade og sjy. Jeg prøvde å porsjonere ut, men til slutt ble jeg sittende og bare spise kjøtt. Og det var litt stusselig.

Til dessert falt valget på Créme Brûlée med kanel-is. Begge deler smakte godt, men toppen av brûléen hadde en merkelig konsistens som flere rundt bordet reagerte på. Kjennetegnet på denne desserten er jo et sprøtt sukkerlokk, men det glimret med sitt fravær her. Her hadde brûléen et tykt lag med en slags snerk på toppen som vi kom frem til hadde en konsistens som en blanding av kaldt smør og talg. Merkelige greier.

Disse ankepunktene gjør at maten ikke får topp score, men det var på ingen måte et mislykket måltid. La det være sagt, for smakene var gode. Og totalt sett ble det noen hyggelige timer en tirsdag ettermiddag.

Dato for besøk: desember 2018
    • Verdi
    • Service
    • Mat
Takk, Leif55
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Grieg_BM, Eier på Restaurant Opus 16, svarte på denne anmeldelsenBesvart 5. desember 2018

Kjære lunsj gjester

Hjertelig takk for besøket og tilbakemelding, flotte kommentarer er allerede videresendt til supre kollegaer, og innspill blir tatt med i gjennomgang i vår kjøkkenavdeling.

Det gleder oss å lese at dere trivdes i våre lokaler og hadde en finfin opplevelse. Vi anbefaler å prøve vår Afternoon Tea om lørdagene og Familie søndags buffet kl 14:00 - 18:00.

Vi håper vi får gleden av å servere dere igjen, hjertelig velkommen!

Beste hilsen
Britt & Alexander Grieg med kollegaer

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldelser (363)
Vurdering fra reisende
Type reisende
Tidsperiode
Språk
  • Flere språk

213217 av 363 anmeldelser

Anmeldt 3. desember 2018

Spiste lutefisk sammen med min kone på Opus i går. Lokalet er rett og slett fantastisk fint. Har ikke besøkt en så flott restaurant i Bergen før. Servitøren var utrolig hyggelig og kunnskapsrik. Det som trekker ned var at fisken var for lite lutet etter vår mening og at baconet som ble servert var uten fett.

Dato for besøk: desember 2018
1  Takk, TFitje
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Grieg_BM, Eier på Restaurant Opus 16, svarte på denne anmeldelsenBesvart 3. desember 2018

Hei Tryggve

Hjertelig takk for søndags-besøket og flotte kommentarer og tilbakemelding, det gleder oss å lese at dere trivdes så godt hos oss. Det vil alltid være noe variasjon av hvordan en rett blir tilberedt, alle tilbakemeldinger tas imot med takk og blir diskutert i den aktuelle avdeling.

Vi håper vi får snarlig gleden av å servere dere igjen, hjertelig velkommen.

Beste hilsen
Britt & Alexander Grieg med kollegaer

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 3. desember 2018

Anbefaler varmt Afternoon tea på Opus XVI. Hyggelig mottatt i en julepyntet lobby og deretter vist til et nydelige bord oppdekket med gammeldags porselen og levende lys. Ro og stillhet og nesten umerkelige kelnere som sørget for påfyll av te og perfekt timing på de varme sconsene. Vi valgte klassisk meny med utrolige gode fingersandwiches (and/skinke/laks/egg) før vi fortsatte oppover de tre-lags serveringsfatet til ulike kremete & myke kaker. Scones med clotted cream, lemon curd og to ulike syltetøy toppet det hele. Du har bordet i to timer, så det er bare å lene seg tilbake, be om mer te og slappe av. En oase i byen, hyggelig lav småprat rundt bordene og blide ansikter. Det gjør vi oftere!

Dato for besøk: desember 2018
    • Verdi
    • Service
    • Mat
Takk, Kikki Helga K
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Grieg_BM, Eier på Restaurant Opus 16, svarte på denne anmeldelsenBesvart 3. desember 2018

Kjære Afternoon Tea gjester

Hjertelig takk for en strålende og beskrivende tilbakemelding hvordan dere opplevde Afternoon Tea hos oss, det gleder oss når våre gjester trives så godt hos oss og nyter maten som kjøkkenet frister med.

Vår Afternoon Tea er veldig populær, og vårt supre kjøkken prøver hele tiden ut nye gode finger sandwicher og vår supre konditor jobber kontinuerlig med å trylle frem noe nytt, spennende og godt.

Vi håper vi får gleden av servere dere snart igjen.

Beste hilsen
Britt & Alexander Grieg med kollegaer

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 26. november 2018 via mobile enheter

En veldig fin restaurant med frokost for hotellet (egen anmeldelse).
Maten og servicen er god. Det ble litt frustrerende med både buffe og meny til frokost. Dette skal være et lite liksus hotel og da burde frokost kun vært på meny med tilhørende hovmester og bordsetning.

Dato for besøk: november 2018
Takk, Trond S
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Grieg_BM, Eier på Restaurant Opus 16, svarte på denne anmeldelsenBesvart 26. november 2018

Kjære frokost- gjester!

Hjertelig takk for tilbakemelding hvordan du opplevde frokost hos oss.

Vi har valgt å holde varmrettene a la carte, mens de kalde rettene på buffet. Vi tar alltid gode innspill og kommentarer med i vårt forbedringsarbeide.

Vi håper vi får gleden av å servere dere igjen, hjertelig velkommen!

Beste hilsen
Britt & Alexander Grieg med kollegaer

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 10. november 2018 via mobile enheter

Fra restaurantens 2 retters lunsjmeny, ble det servert andelår til hovedrett og en sjokolade mousse med friske bær og is til dessert. Både matmengde og pris føltes meget rett, og satte absolutt de riktige premissene til å bli gjentatt ved senere anledning.

Dato for besøk: november 2018
1  Takk, ferdemann
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Grieg_BM, Eier på Restaurant Opus 16, svarte på denne anmeldelsenBesvart 20. november 2018

Kjære gjest

Hjertelig takk for strålende tilbakemelding, det gleder oss at lunsj -rettene som vårt gode kjøkken falt i smak.

Velkommen tilbake til oss ved neste anledning.

Beste hilsen

Britt & Alexander Grieg med kollegaer

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.

Reisende som så på Restaurant Opus 16, så også på

 

Har du vært i Restaurant Opus 16? Del dine erfaringer!

Skriv en anmeldelse Legg til bilder

Eiere: Hva er din side av saken?

Eier eller administrerer du dette stedet? Gjør krav på oppføringen din gratis for å svare på anmeldelser, oppdatere profilen din og mye mer.

Gjør krav på oppføringen din
Inntekter påvirker opplevelsene som er omtalt på denne siden. Finn ut mer.