Jeg hadde invitert til 30 års dag, og ønsket å ha en storslått feiring med den nærmeste familie.
Valget falt på restaurant Nova, som er tilknyttet Bergens eneste 5-stjerners hotell. Derfor var nok forventningene også skyhøye.
Vi fikk ett koselig bord, i et av rommene lenger inn i lokalene. For ett flott lokale!
Har vært mange ganger på den gamle Hotell Norge, som det en gang het, før det var pusset opp. Det føltes like storslaget ut som den gang, men mye mer designriktig (tidsriktig) og elegant. Atmosfæren var det ingenting å si på.
Dessverre så virket betjeningen litt uerfaren vedrørende spørsmål om maten, og det tok tid for å få hjelp og tilbakemeldinger på spørsmål vi satt med. Men vi fikk hjelp til gode anbefalinger av vin og drikke til maten.
Skulle svært gjerne ha hatt mye bedre service og en servitør som så når det begynte å bli tomt i glassene. Det var langt i fra full sal, men vi måtte vente lenge før det kom noen vi kunne bestille hos. Vi ventet 15 min på noen få kopper med kaffe, og vi følte oss litt glemt.
Den største skuffelsen var hovedretten som jeg fikk. Jeg bestilte kveite. Denne er ikke til å anbefale. Jeg synes en slik flott råvare som dette, skal tale for seg selv! Fisken var en smule overstekt, som gjorde at den oppleves tørr. Tilbehøret som kom med var potetmos og stekesky, toppet med skiver av trøffel. Ved siden av kom ett lite fat med rotgrønnsaker.
Dessverre var skyen altfor salt! Potetmosen inneholdt altfor mye hvitløk, så smaken av fisken og trøflene forsvant helt. Hele retten ble veldig mektig, noe som gjorde at jeg ikke klarte å spise opp. Dette gjorde at middagen ble en stor skuffelse.
De som hadde bestilt hjort og rein, hadde en bedre opplevelse.
Ellers var det god dessert og forrett, noe som løftet opplevelsen litt.
Raskt oppsummert så traff dessverre ikke denne flotte restauranten forventningene mine. Det som skulle være en flott feiring, ble overskygget av dårlig mat og dårlig service.