Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Lunsj”

Cornelius Sjømatrestaurant
Vurdert som nr. 14 av 452 Restauranter i Bergen
Fortreffelighetsbevis
Prisklasse: USD 63 - USD 86
Kjøkken: Sjømat
Flere restaurantdetaljer
Restaurantdetaljer
God for: Vakker utsikt
Middagsalternativer: Frokost, Sent på kvelden, Levering, Reservasjoner
Beskrivelse: Cornelius er en førsteklasses sjømatrestaurant i moderne lokaler. Restauranten ligger idyllisk til, helt i sjøkanten, på Holmen like utenfor Bergen. Her legger sjarken til kai med dagens fangst, og dykkerne kommer opp med de flotteste råvarer. De ansatte på Cornelius er profesjonelle til fingerspissene, men likevel uformelle og tjomslige. Her får du vite hva du har på tallerken og hvor råvarene kommer fra. Inspirert av dagens vær tilbyr vi vår berømte meteorologiske meny med sjømat og tilbehør av utsøkt kvalitet. Tilberedt med nyskapende matlangingsteknikker og en genuin lidenskap for sjømat. Båten har avreise fra Dreggekaien
(skur 8, vis a vis Radisson Blu Hotel og Clarion Collection Hotel Havnekontoret) Avgang fra Dreggekaien: kl. 18.00 Retur fra Holmen: kl. 22.30 Når den faste avgangen er fullbooket, setter vi opp avganger kl. 17.00 og kl. 19.00. Om sommeren har vi også faste lunsjavganger, torsdag til lørdag Avgang fra Dreggekaien: kl. 11.30 Retur fra Holmen: kl. 14.00 Store, varme og trygge båter bringer dere frem og tilbake, uansett vær. Turen tar 25 minutter fra Bryggen. Det er også mulig å ankomme restauranten i egen båt eller bestille private charterturer utenom de faste avgangene. Vi henter og returnerer gjestene til ønsket kai i nærheten av Bergen. Cornelius har også egen landingsplass for helikopter.
Anmeldt 17. juli 2020

Spiste lunsj 3 retters. Anbefaler RÅbar som forrett. Du får en introduksjon i ulike typer skjell/ kråkeboller/ annet som er mulig å spise rått fra sjøen, deretter smaker du på det som blir vist - nam!
Egenprodusert sider til forrett, samt god vin og dessertvin som passer veldig godt med maten. Positivt og hjelpsomt personell. Transport til og fra var uten noe problem.

Dato for besøk: juli 2020
Anmeldelse samlet inn i partnerskap med denne restauranten
Takk, Car_nholst
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 19. juli 2020

Kjære gjest,

Vi setter stor pris på din tilbakemelding, og det gleder oss å lese at dere hadde en flott kveld på Holmen. Ekstra kjekt er det å høre at dere satt pris på vårt nye konsept med RÅbar. Hjertelig velkommen tilbake ved neste anledning.

Mvh teamet på Cornelius

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Skriv en anmeldelseAnmeldelser (1 358)
Vurdering fra reisende
Type reisende
Tidsperiode
Språk
  • Flere språk

133137 av 1 359 anmeldelser

Anmeldt 16. juli 2020

Dette ble en uforglemmelig lunch med en fantastisk båt tur i ett nydelig vær. Lunchen var nydelig og servicen god.
Kommer gjerne tilbake

Dato for besøk: juni 2020
Anmeldelse samlet inn i partnerskap med denne restauranten
Takk, Bente G
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 19. juli 2020

Kjære Bente,

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det gleder oss å høre at dere var så fornøyd med besøket på Holmen. Hjertelig velkommen tilbake ved neste anledning.

Med vennlig hilsen teamet på Cornelius

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 15. juli 2020 via mobile enheter

Det var så dårlig det vi fikk servert og det de kaller skalldyrtårn de lux!
En tallerken på stativ med frosne reker og kongekrabbe , røkte kamskjell og gammel østers og en hummer som hadde vært død en god stund.
Røkelaks og ørret har vel heller ingenting med skalldyr å gjøre?

Det er en fin restaurant , god beliggenhet, men de selger ikke friske skalldyr som blir åpnet og servert på is . Jeg følte meg lurt, for den stive prisen. Kommer aldri tilbake og vil ikke anbefale denne restaurant til noen.
TL

Last ned Outlook for iOS

Dato for besøk: juli 2020
Takk, 386trineh
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 16. juli 2020

Hei Trine Lise,

Jeg takker for konstruktiv tilbakemelding, selv om det er utrolig leit å lese om deres opplevelse av Cornelius. Jeg har snakket med kokken som laget skalldyrtårnet deres, og hun ble svært fortvilet da hun fikk høre at dere ikke var fornøyd med tårnet. Hun legger sin stolthet i råvarene hun serverer. Det medfører ikke riktighet at dere fikk servert gammel hummer eller østers. Dette var sekundferoske råvarer som ble hentet opp fra skalldyrtårnet vårt rett før tilberedelse. Vi bruker frosne reker når kvaliteten på de norske rekene er for dårlig, slik de ofte er om sommeren når det ikke er sesong for reker. Vi handler inn Grønlandsreker som skal holde veldig bra kvalitet. Det går maks 20 minutter fra de er fanget til de blir fryst. Jeg er enig i at råvarene i tårnet kunne vært lagt på is før de ble servert. Det ser penere ut, men det er ikke en nødvendighet med helt ferske skalldyr. Jeg er også enig i at vi kanske kan kutte ut røykelaks og ørret på tårnet, men vi vet også at mange gjester setter pris på å også få litt annen sjømat i tillegg til skalldyrene. Jeg håper at blåskjell, pannestekte kamskjell og skalldyrsuppen falt i smak.

Vi ble oppriktig lei oss da vi leste tilbakemeldingen din, og jeg synes det er leit at dere aldri vil komme tilbake.

Ønsker deg en flott sommer.

Mvh Christina og teamet på Cornelius

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 14. juli 2020

Størrelsen på hovedretten i vår treretters var like den tredje retten i 5-retters menyen. Veldig lite mat. Gikk sulten derfra.

Dato for besøk: juli 2020
Takk, JanneB114
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 18. juli 2020

Kjære Janne,

Vi takker for konstruktiv tilbakemelding, selv om det var veldig leit å lese at dere ikke ble mett da der spiste hos oss. Normalt sett tilbyr vi ikke 3-retters meny grunnet mye venting når dere tilbringer hele 4 timer på Holmen. MEN - man skal bli mett dersom man velger 3-retter, og størrelsen på rettene skal være større i en 3-retters meny enn i en 5-retters meny. Det er liten prisforskjell på de to menyene, og mengden mat skal være nesten den samme. Vi anbefaler 5-retters både på grunn av smaksopplevelsen og for å forkorte ventetiden mellom hver rett. Så her tenker jeg at det må ha skjedd en feil fra vår side. Ta gjerne kontakt med oss direkte på mail slik at vi kan komme til en løsning for å kompensere deg. Jeg beklager dette, og vi setter pris på at du har tatt deg tid til å gi oss tilbakemelding.

Med vennlig hilsen Christina, daglig leder.

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 14. juli 2020

Stedet har topp beliggenhet, derfor var forventingene høy da vi ankom og gikk i land på Cornelius. Vi startet på Råbar, betalte 250 kr for et glass sider og to skjell hver med smaksprøver. Jeg kan forstå at smaksprøvene er små, det er ikke alle som liker kråkebolle og skjell som er hundre år. Men slev om smaksprøvene var mikroskopiske,var det en fin opplevelse, og en hyggelig kokk som fortalte oss om det vi smakte på. Spesielt god var den hejmmerøkte laksen. Det ble en spennende intro og vi vandret videre inn til restauranten.
Det var der det buttet en smule.
Vi følte oss veldig alene, vi ble plassert innerst i et rom. Alle andre fikk drikke, ingen brydde seg om oss, og de kom ikke før vi bestemte oss for å gå bort til disken og spørre om å få lov til å bestille drikke.
Vi hadde fiskemeny og skalldyrs"tårn". Skalldyrstårn til 1200 kr pr person fordrer at man for det første serverer, nettopp, et skalldyrsårn. Ikke et fat plassert på en stålinnretning som løfter fatet opp i høyden.
Så innholdet: Det skuffet, rett og slett. Man burde ikke servere et skalldyrs "tårn" inneholdende to skjell - nøyaktig lik de vi fikk på Råbar - litt reker og en del taskekrabbe. Det er ikke hva jeg kaller et tårn. Det er strengt tatt en tallerken.

Så der satt vi og så på "tårnet". Vi tok hvert vårt skjell med tre minimale smaksprøver i og tenkte at dette var mer lureri enn "skalldyr". Dette var jo fra Råbar og allerede testet?
Så kom kokken og smilte og forklarte at siden vi ikke var så glad i taskekrabbe hadde han supplert med ferske flybårne reker fra Grønnland. Fersk og flybåren fra Grønland? Hei hei, dette var absolutt ikke ferske reker. Ferske reker har alle værhårene intakte, frosne reker har det ikke. Så ble vi sittende å pille reker mens vi så på de som hadde bestilt en spennende femretters fiskemeny (tips til andre).

Når du i tillegg ikke får spesiell god oppmerksomhet av kelneren, selv må sjenke, mase for å å få vann, mase for å få mer vin, blir helheten dessverre ikke mer enn terningkast 3. Stedets beliggenhet er topp, men det sviktet der det er viktigst, maten. Og når du så betaler 7500 kroner for fire personer, bør innhold stå i forhold til pris. Det gjorde det ikke. Vi er skuffet, du får både større og bedre skalldyrs»tårn» andre steder, Meterologisk eller ikke.

Dato for besøk: juli 2020
    • Verdi
    • Service
    • Mat
1  Takk, styrk
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 19. juli 2020

Kjære Styrk,

Vi takker så mye for konstruktiv tilbakemelding, selv om det selvsagt er svært leit for oss å lese at dere ikke var fornøyd med opplevelsen på Cornelius. Det er kjekt å lese at dere satt pris på RÅbaren vår, og det høres også ut til at gjestene som bestilte 5-retters meteorologisk meny var fornøyd. Vi er enig i at vi kanskje ikke burde kalt det skalldyrstårn når vi enkelte ganger velger å servere rettene i flere omganger enn som et enkelt 2-etasjers tårn. Her kommer det litt an på hvilke råvarer vi bruker. Innholdet endres i takt med hvilke råvarer som til enhver tid holder best kvalitet. Det ser ut til at det mangler en del på de bildene dere legger ut, og jeg håper at dere var fornøyd med de andre rettene som ble servert separat. Det medfører riktighet at rekene som serveres nå har vært fryst. Vi kjøper inn Grønlandsreker (som fryses senest 20 minutter etterat de er fanget) når de norske rekene ikke er gode nok. Det er tilfelle nå når reker ikke er i sesong. "Tårnene" våre inneholder (denne sesongen) en type krabbe, en kald rett med kamskjell, o-skjell,teppeskjell, norske flatøsters og reker. I tillegg får gjestene servert pannestekt kamskjell, blåskjell og sjømat-suppe. Vi erfarer at det som regel skal være mer enn nok mat. Derfor var det ekstra trist å lese om deres opplevelse, og det var også kjedelig å høre om deres serviceopplevelse. Vi følger opp dette videre slik at vi kan forbedre oss. Slik skal det ikke være. Takker nok en gang for konstruktiv tilbakemelding.

Mvh teamet på Cornelius

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.

Reisende som så på Cornelius Sjømatrestaurant, så også på

 

Har du vært i Cornelius Sjømatrestaurant? Del dine erfaringer!

Skriv en anmeldelse Legg til bilder

Eiere: Hva er din side av saken?

Eier eller administrerer du dette stedet? Gjør krav på oppføringen din gratis for å svare på anmeldelser, oppdatere profilen din og mye mer.

Gjør krav på oppføringen din