Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Flott opplevelse”

Cornelius Sjømatrestaurant
Vurdert som nr. 15 av 445 Restauranter i Bergen
Fortreffelighetsbevis
Prisklasse: USD 62 - USD 84
Kjøkken: Sjømat
Flere restaurantdetaljer
Restaurantdetaljer
God for: Vakker utsikt
Middagsalternativer: Sent på kvelden, Frokost, Levering, Reservasjoner
Beskrivelse: Cornelius er en førsteklasses sjømatrestaurant i moderne lokaler. Restauranten ligger idyllisk til, helt i sjøkanten, på Holmen like utenfor Bergen. Her legger sjarken til kai med dagens fangst, og dykkerne kommer opp med de flotteste råvarer. De ansatte på Cornelius er profesjonelle til fingerspissene, men likevel uformelle og tjomslige. Her får du vite hva du har på tallerken og hvor råvarene kommer fra. Inspirert av dagens vær tilbyr vi vår berømte meteorologiske meny med sjømat og tilbehør av utsøkt kvalitet. Tilberedt med nyskapende matlangingsteknikker og en genuin lidenskap for sjømat. Båten har avreise fra Dreggekaien
(skur 8, vis a vis Radisson Blu Hotel og Clarion Collection Hotel Havnekontoret) Avgang fra Dreggekaien: kl. 18.00 Retur fra Holmen: kl. 22.30 Når den faste avgangen er fullbooket, setter vi opp avganger kl. 17.00 og kl. 19.00. Om sommeren har vi også faste lunsjavganger, torsdag til lørdag Avgang fra Dreggekaien: kl. 11.30 Retur fra Holmen: kl. 14.00 Store, varme og trygge båter bringer dere frem og tilbake, uansett vær. Turen tar 25 minutter fra Bryggen. Det er også mulig å ankomme restauranten i egen båt eller bestille private charterturer utenom de faste avgangene. Vi henter og returnerer gjestene til ønsket kai i nærheten av Bergen. Cornelius har også egen landingsplass for helikopter.
Anmeldt 22. juli 2020

En svært vellykket kveld på Cornelius. Fantastisk mat, gode vinpakke og svært behagelig og dyktige servitører. Alt i alt en kveld for minneboka for hele familien

Dato for besøk: juli 2020
Anmeldelse samlet inn i partnerskap med denne restauranten
Takk, 735Erik
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 23. juli 2020

Kjære Erik,

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det gleder oss å høre at dere hadde en flott kveld ute hos oss på Holmen. Det betyr mye for oss! Vi ønsker hele familien hjertelig velkommen tilbake ved neste anledning.

Med vennlig hilsen gjengen på Holmen

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Skriv en anmeldelseAnmeldelser (1 328)
Vurdering fra reisende
Type reisende
Tidsperiode
Språk
  • Flere språk

102106 av 1 328 anmeldelser

Anmeldt 21. juli 2020

Opplevelsen startet med en båttur fra Bergen sentrum til Bjorøy rett sør for byen, turen tok som annonsert 25 minutter. Vi kjøpte cava ombord, den var avkjølt og kvaliteten sto godt i forhold til prisen.

Vel fremme på restauranten blir vi godt tatt mot av personalet og vist til et ferdig dekket bord med utsikt over havet. Ettersom alle gjestene kommer samtidig blir det fort litt venting i starten, men ikke mye. Kelnere kom med vannkaraffel, men ingen meny eller vinkart. Vår kelner var svært hyggelig og imøtekommende. Hun gjorde muntlig greie for menyen (vi hadde forhåndsbestilt fem-retters). Vi hadde også lurt på om vi skulle bestille ekstramenyen "råbar". Vi spurte om denne og det fikk vi. Vi ble også tilbudt en vinpakke, men kelneren hadde liten kjennskap til vinene i pakken og vi valgte å heller velge viner fra det rikholdige vinkartet. Vår kelner tilkalte en kollega som svarte godt på våre spørmål om flere av vinene. Vi valgte en nokså åpen Champagne til de første rettene, en litt mer utviklet til mellomrettene og en fin Chablis til hovedretten.

Den første forretten ble servert med god timing etter at vi hadde fått vin og brød (fem biter brød til seks personer, men generøst med smørkrem). Forretten besto av en ørretsashimi med flere smakstilsetninger og majones. Retten var pent presentert og passet godt med den åpne Champagnen. Ørreten fremsto kanskje som litt fet og uten noen smaker som klarte å trenge gjennom.

Mellom første og andre forrett ble bordet ryddet på en fin måte, men kelneren husket ikke å toppe vinglassene.

Nå fikk vi "råbar". Smakene av skjell og kråkeboller var spennende. Husets egen røkelaks svært god, men det rå kamskjellet var minneverdig. Pent presentert, utfordrende kontraster i smak og tekstur, et lite mesterverk.

Dette var vakkert presentert taskekrabbe i mascarponekrem. Dette var en mer balansert rett der krabbesmaken kom godt frem, men ikke så kraftig at de andre ingrediensene ble helt borte. Når kelneren så kom for å toppe vinglassene ble ikke det som var igjen i flasken fordelt mellom de seks rundt bordet. Det ble helt på for generøst slik at bare fire fikk påfyll. Vi bestilte nå neste Champagne.

Den tredje retten skulle i følge vår kelner være brosme. Det var det ikke. Jeg husker faktisk ikke hva vi fikk. Men jeg er sikker på at den var pent presentert og perfekt tilberedt som de forrige to rettene. Men ikke minneverdig. Den mer utviklede Champagnen var utsøkt. Vi fikk nå også påfyll av brød og kremet smør. Men nå begynner det å bli litt kaos på bordet. Når vi kom sto det ferdig dekket med to vinglass og vannglass, fem sett bestikk og friske markblomster. Svært vakkert. Men vi har nå bestilt vår tredje vin, de to opprinnelige glassene står der fortsatt, noen har litt Champagne igjen og kelneren strever (naturlig nok) med å plassere Chablis glassene.

Annonsert hovedrett var kveite med smørsaus. Til denne bestilte vi en fin Chablis. Til vår store overraskelse fikk vi lysing, men heldigvis fremdeles med smørsaus, så vinen ble ikke helt feil. Lysingen var vakkert presentert med garnityr, perfekt tilberedt med fin flaking.

Vi lurte litt på om vi skulle bestille en dessertvin. Men for sikkerhetsskyld spurte vi servitøren om desserten framdeles var frist sorbet med ganache, det var det. Forklaringen på at vi ikke fikk det hun hadde annonsert som rett nr. tre og fire var at hun hadde hatt fri noen dager og at menyen i mellomtiden hadde endret seg. Vi valgte likevel ikke å bestille en dessertvin. Vi ble tilbudt kaffe til desserten, som flere takket ja til. Dessverre tilbyr de ingen kaffemeny. Uansett desserten ble servert i god timing, den var pent presentert og god på smak.

Etter måltidet ble vi tilbudt en omvisning i vinkjelleren, noen av oss ble med på dette. Det var en hyggelig gest.

Som helhet: Godt vinkart, særdeles gode råvarer, fantastiske lokaler, hyggelig og imøtekommende betjening, fremdeles noen hull i vinkartet, om ett år vil jeg nok bare huske det gode selskapet jeg var i,det rå kamskjellet og den høye prisen.

Dato for besøk: juli 2020
    • Verdi
    • Service
    • Mat
Takk, Storsame
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 23. juli 2020

Kjære Eivind,

Vi takker for hyggelig, grundig og konstruktiv tilbakemelding. Det er kjekt å lese at dere var fornøyd med råvarene og lokalene, og at dere opplevde servicen hyggelig og imøtekommende. Kamskjellet er en personlig favoritt her også. Vi beklager at servicen opplevdes som noe rotete. Vi må innrømme at vi dessverre ikke har rukket å gi tilstrekkelig opplæring til alle etter utfordringene vi hadde med stengt restaurant etter at koronakrisen inntraff, for så å plutselig få høy etterspørsel igjen. Dette har vi fokus på og jeg er trygg på at vi nå begynner å nærme oss normalen. Vi håper å kunne få ønske hjertelig velkommen tilbake også ved en annen anledning.

Med vennlig hilsen gjengen på Holmen

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 20. juli 2020

Det var er svært fint besøk. Det var meget god mat og service. Båtturen fra bryggen gjorde opplevelsen fullkommen.

Dato for besøk: juli 2020
Anmeldelse samlet inn i partnerskap med denne restauranten
Takk, vivianvan2000
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, Daglig leder på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 23. juli 2020

Kjære Vivian,

Vi setter stor pris på din tilbakemelding, og det gleder oss å høre at opplevelsen var fullkommen. Hjertelig velkommen tilbake ved neste anledning.

Med vennlig hilsen gjengen på Cornelius

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 20. juli 2020 via mobile enheter

Denne restauranten har lenge stått på ønskelisten vår og nå i år fikk vi både muligheten til å reise til Bergen og ut til Cornelius. Siden vi bor i Innlandet er god sjømat med utsikt over fjorden en superb kombo, slik restauranten markedsfører seg.
Det var ett eneste bord uten utsikt i restauranten - og det fikk vi, så overraskelsen og skuffelsen var omtrent like stor. Helt oppriktig, så mener vi at et slikt bord selger man ikke, med mindre gjestene vet hva de får og at to personer vil slukøret se rett inn i veggen, mens ALLE andre i restauranten kan nyte fjorden og solnedgangen. Hadde vi visst hva vi fikk, kunne vi tatt et valg på om vi ville ha det.
Maten var helt ok, men heller ikke mer og derfor noe overpriset. Hyggelig betjening som gjorde så godt de kunne og en flott båttur i solnedgang.

Dato for besøk: juli 2020
Takk, mayk82
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, General Manager på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 24. juli 2020

Kjære gjest,

Vi takker for konstruktiv tilbakemelding. Det er utrolig leit å lese at dere ble så skuffet over bordplasseringen og at det har satt så stort preg på opplevelsen deres. Vi skulle ønske at vi kunne tilby alle gjestene våre vindusbord, men det er dessverre ikke mulig. Jeg er litt usikker på hvilket bord du beskriver, og hvor dere satt i restauranten. Det skal være mulig å se sjøen fra alle bordene våre, selv om man ikke sitter ved vinduet. Jeg er glad for å lese at dere var fornøyd med service og mat. Vi håper at vi får anledning til å ønske dere velkommen tilbake en gang, og at vi da har mulighet for å oppfylle ønske om bordplassering.

Med vennlig hilsen gjengen på Holmen

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 20. juli 2020

Hadde en hyggelig kveld, med god mat, drikke og service.

Anbefaler RåBar som en smaksrik start på kvelden.

Dato for besøk: juli 2020
Anmeldelse samlet inn i partnerskap med denne restauranten
1  Takk, ReisendeMac77
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Restaurant_Bergen, General Manager på Cornelius Sjømatrestaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 24. juli 2020

Kjære gjest,

Vi takker så mye for hyggelig tilbakemelding. Det betyr veldig mye for oss. Det er ekstra kjekt å lese at dere satt pris på vårt nye konsept med RÅbar. Hjertelig velkommen tilbake ved neste anledning.

Med vennlig hilsen gjengen på Cornelius.

Rapporter svar som upassende
Dette svaret er den subjektive meningen fra en representant for foretaket og ikke fra TripAdvisor LLC.

Reisende som så på Cornelius Sjømatrestaurant, så også på

 

Har du vært i Cornelius Sjømatrestaurant? Del dine erfaringer!

Skriv en anmeldelse Legg til bilder

Eiere: Hva er din side av saken?

Eier eller administrerer du dette stedet? Gjør krav på oppføringen din gratis for å svare på anmeldelser, oppdatere profilen din og mye mer.

Gjør krav på oppføringen din