“Meteorologisk opplevelse”

Prisklasse: kr 595 - kr 1 795
Kjøkken: Sjømat
God for: Vakker utsikt
Middagsalternativer: Frokost, Sent på kvelden, Levering, Reservasjoner
Beskrivelse: Cornelius er en førsteklasses sjømatrestaurant i moderne lokaler. Restauranten ligger idyllisk til, helt i sjøkanten, på Holmen like utenfor Bergen. Her legger sjarken til kai med dagens fangst, og dykkerne kommer opp med de flotteste råvarer. De ansatte på Cornelius er profesjonelle til fingerspissene, men likevel uformelle og tjomslige. Her får du vite hva du har på tallerken og hvor råvarene kommer fra. Inspirert av dagens vær tilbyr vi vår berømte meteorologiske meny med sjømat og tilbehør av utsøkt kvalitet. Tilberedt med nyskapende matlangingsteknikker og en genuin lidenskap for sjømat. Båten har avreise fra Dreggekaien
(skur 8, vis a vis Radisson Blu Hotel og Clarion Collection Hotel Havnekontoret) Avgang fra Dreggekaien: kl. 18.00 Retur fra Holmen: kl. 22.30 Når den faste avgangen er fullbooket, setter vi opp avganger kl. 17.00 og kl. 19.00. Om sommeren har vi også faste lunsjavganger, torsdag til lørdag Avgang fra Dreggekaien: kl. 11.30 Retur fra Holmen: kl. 14.00 Store, varme og trygge båter bringer dere frem og tilbake, uansett vær. Turen tar 25 minutter fra Bryggen. Det er også mulig å ankomme restauranten i egen båt eller bestille private charterturer utenom de faste avgangene. Vi henter og returnerer gjestene til ønsket kai i nærheten av Bergen. Cornelius har også egen landingsplass for helikopter.
Anmeldt 31. juli 2020

Vi bestilte Meteorologisk tårn oppgradert m/hummer.
En fantastisk god mat-opplevelse, servert med gode viner som passet utmerket til sjømaten.
Servitører var veldig engasjerte og entusiastiske med god informasjon om de forskjellige retter og viner. Fikk også omvisning på restauranten med vinkjeller og "sjø-tanken".
Gleder oss til neste besøk, for dette vil vi gjerne gjenta.

Takk, 9lsHa62

Anmeldt 30. juli 2020 via mobile enheter

Nydelig mat i fantastiske omgivelser. Vi spiste en fem retters bestående av både skalldyr og fisk. Vi ble servert nydelig mat og gode anbefalinger av servitør på hvilken drikke som passet til maten. En opplevelse🤩vel verdt et besøk🤩🤩

Takk, 36linnl
Anmeldt 28. juli 2020

Deilig, kortreist og innovativ sjømat servert med panoramautsikt over sjøen, på en øy like utenfor Bergen. Tok ferjen ut - en opplevelse i seg selv. Profesjonell og samtidig uformell og hyggelig service for store og små, her føler du deg sett og ivaretatt. Vi var en liten familie, men dette er også ypperlig for forretningsbesøk eller par.

Takk, 686theat
Anmeldt 27. juli 2020 via mobile enheter

Vi hadde bestilt en fem retters meny, og antok at det var mulig å bestille RÅbar konseptet når vi ankom stedet. Servitøren undersøkte det for oss og opplyste om at det nå var for sent da de hadde startet presentasjonen. Vi hadde knapt satt oss ned når vi rettet forespørselen. Likevel så mente hun at det kanskje var mulig å få til underveis etter at foredragene var ferdige og hvis det var noe mat igjen. Vi fikk aldri en update på det under vårt 4 timers opphold der. Legger også til at vi fikk ny servitør minst 3 ganger under besøket. Rettene ble ikke presentert, og servitørene forsvant med en gang maten ble plassert på bordet og før vi fikk muligheten til å spørre. Skal legge til at den siste servitøren, en som nettopp hadde tatt fagbrev, var veldig hyggelig og oppmerksom på slutten av oppholdet - husker dessverre ikke hva hun het. Hun beklaget for den manglende presentasjonen og sørget for at vi fikk 100 kr i avslag per meny.
Nå over til maten; på et sjømat sted som dette så hadde jeg forventet litt flere innslag av skalldyr og ikke bare rene fiskeretter, bestående av enkle hvite (hverdagslige) fisketyper og en lakserett. Turene våre innom ferskvarediskene på Fiskebryggen/torget viser at det finnes langt flere alternativer av fisk å velge mellom enn de som ble servert her. Selvom jeg ikke hadde bestilt skalldyrsfatet så syns jeg at det er innenfor med litt flere innslag eller en kombinasjon. Eneste unntaket var krabben blandet med mascarponekrem - som smakte utmerket.
Alt i alt så smakte maten, vi hadde et fint bord med utsikt, og stemningen var god. Men til den prisen man betaler så er forventningen litt annen. Vil si at den lille prikken over i’en mangler til at det blir full pott.

1  Takk, soniabhutta
Anmeldt 25. juli 2020

Her fikk vi 2 ting i en pakke..
Båttur t/r Bjorøy..I ett flott vær..
En fullkommen aften med Skalldyrstårn..
Og...Veldig Hyggelige Servitører..Og kjempegod Service..
1000 Takk For Oss...Eller skal vi si..PÅ GJENSYN

1  Takk, gunnarhenriksen

Reisende som så på Restaurant Cornelius, så også på

Har du vært i Restaurant Cornelius? Del dine erfaringer!