“Førsteklasses sjømatopplevelse”

Prisklasse: kr 595 - kr 1 795
Kjøkken: Sjømat
God for: Vakker utsikt
Middagsalternativer: Frokost, Sent på kvelden, Levering, Reservasjoner
Beskrivelse: Cornelius er en førsteklasses sjømatrestaurant i moderne lokaler. Restauranten ligger idyllisk til, helt i sjøkanten, på Holmen like utenfor Bergen. Her legger sjarken til kai med dagens fangst, og dykkerne kommer opp med de flotteste råvarer. De ansatte på Cornelius er profesjonelle til fingerspissene, men likevel uformelle og tjomslige. Her får du vite hva du har på tallerken og hvor råvarene kommer fra. Inspirert av dagens vær tilbyr vi vår berømte meteorologiske meny med sjømat og tilbehør av utsøkt kvalitet. Tilberedt med nyskapende matlangingsteknikker og en genuin lidenskap for sjømat. Båten har avreise fra Dreggekaien
(skur 8, vis a vis Radisson Blu Hotel og Clarion Collection Hotel Havnekontoret) Avgang fra Dreggekaien: kl. 18.00 Retur fra Holmen: kl. 22.30 Når den faste avgangen er fullbooket, setter vi opp avganger kl. 17.00 og kl. 19.00. Om sommeren har vi også faste lunsjavganger, torsdag til lørdag Avgang fra Dreggekaien: kl. 11.30 Retur fra Holmen: kl. 14.00 Store, varme og trygge båter bringer dere frem og tilbake, uansett vær. Turen tar 25 minutter fra Bryggen. Det er også mulig å ankomme restauranten i egen båt eller bestille private charterturer utenom de faste avgangene. Vi henter og returnerer gjestene til ønsket kai i nærheten av Bergen. Cornelius har også egen landingsplass for helikopter.
Anmeldt 30. juli 2021

Deres meteorologiske 5-rettes meny kan anbefales på det varmeste.
Kombinert med ypperlig, kunnskapsrik og serviceinnstilt betjening er dette en fulltreffer.

Takk, Carl-Ole T
Christina Bollm... L, Daglig leder på Restaurant Cornelius, svarte på denne anmeldelsenBesvart 15. august 2021

Kjære Carl-Ole,

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det betyr mye for oss! Vi takker for besøket, og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake også ved neste anledning.

Anmeldt 29. juli 2021 via mobile enheter

En fantastisk matopplevelse med en utsøkt og spennende 5-retters meny med sjømat. Ypperlig service og flott båttur til/fra Bergen. Anbefales på det varmeste.

Dato for besøk: juni 2021
Takk, Geir R

Kjære Geir,

Tusen takk for nydelig tilbakemelding. Det gleder oss å lese at dere er fornøyd med kvelden på Holmen. Vi takker for besøket, og vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake også ved neste anledning.

Anmeldt 29. juli 2021

Jeg har vært på besøk på Cornelius tidligere, og denne opplevelsen ønsket jeg å dele med familien da vi hadde en ferieuke i Bergen.

Vi gikk om bord i båten på Bryggen i Bergen, og ble fraktet ut til holmen.
Bergen viste seg fra sin beste side, med strålende sol og lite vind.

Må innrømme at jeg var litt spent på hva mine døtre ville tenke om maten, som jo er ganske "voksen". Vi valgte 5-retters alle sammen. Fra første rett med gravet makrell, etterfulgt av hvaltartar kom på bordet, skjønte jeg at dette kom til å gå bra.

Eneste jeg har å utsette på maten er den retten min samboer (som har skalldyrallergi) fikk som alternativ til kongekrabben. Dette var en foie gras på kalv, og dagens klart dårligste rett.

Fisken var helt super, og desserten var god.

Med unntak av en av vinene i vinpakken som ble for søt for meg så var de andre vinene veldig gode.

Vi bestilte også en østers hver i tillegg til 5-retteren fordi jentene ikke hadde prøvd før. Herlig når betjeningen bare går ut og plukker skjell fra tanken, tar med seg gjennom restauranten og kommer med mat på fat. alle "klarte det", men tror ikke det blir noe fast innslag på menyen hjemme :)

Betjeningen var super, og bidro til å gjøre kvelden uforglemmelig.
Båttur i solnedgangen tilbake, og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
Da vi oppsummerte Bergensturen siste kvelden - hva synes dere var det beste, var Cornelius på topp hos oss alle.

Takk, eivindd2018

Kjære Eivind,

TUSEN takk for hyggelig, grundig og konstruktiv omtale. Det betyr mye for oss å høre at besøket på Holmen ble det beste minnet fra besøket i den nydelige byen vår! Vi takker for besøket, og vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake også ved neste anledning. PS: østers blir bedre og bedre for hver gang man spiser det.

Anmeldt 28. juli 2021 via mobile enheter

Fantastisk matopplevelse som vi anbefaler på det varmeste. Vi ble møtt av Alf som gav oss en flott båttur. Han fortalte oss gladelig om stedets historie. Maten var topp, gode og spennende smaker med nydelig vin til. Kunnskapsrike og hyggelige servitører som gav den beste service. Passe pause mellom rettene. Nydelig sted der alt ligger til rette for en flott opplevelse. Kvelden ble avsluttet med omvisning i restaurantens vinkjeller. En flott totalopplevelse. Vi kommer tilbake!!

Dato for besøk: juni 2021
Takk, mariannelp68

Kjære Marianne,

Vi setter stor pris på nydelig tilbakemelding. Det betyr mye for oss og det gir inspirasjon til alle de flotte medarbeiderne våre. Vi takker for besøket, og vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake ved neste anledning.

Teamet på Holmen.

Anmeldt 27. juli 2021

Vi markerte gullbryllup. Var 24 personer som fikk en fantastisk opplevelse. Fantastisk mat og drikke, og en fantastisk ramme for festen. Hadde med oss 3 barn i alderen 6-7 år, og ble meget imponert over hvordan de ansatte tok vare på de. Det er lenge for barn å sitte ved bordet i 4-5 timer, men her var det null stress når de kunne vandre litt, og se på alt spennende de har der.

Takk, mwoi

Kjære gjest,

Tusen takk for nydelig tilbakemelding. Det betyr utrolig mye for oss! Det er ekstra kjekt å høre at barna ble så godt ivaretatt. Vi ønsker alle barn velkommen til Holmen, og det er inspirerende for oss å se deres engasjement rundt det vi har i kummene. Vi takker så mye for besøket, og vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake også ved neste anledning.

Reisende som så på Restaurant Cornelius, så også på

Har du vært i Restaurant Cornelius? Del dine erfaringer!