Jeg hadde gledet meg til en rolig og avslappende kveld på Jacob Aall på nyttårsaften, men det ble alt annet enn det. Vi måtte bestille meny på forhånd, så vi bestilte hjort før jul, og trodde alt var i orden. Da vi kom dit, var det stappfullt av gjester med høyt støynivå og høy dunk dunk musikk. Vi måtte rope til hverandre for å høre hva vi sa. Servitøren kom og sa at vi måtte få kveite, for de var tom for hjort. Det skal ikke gå an, for vi hadde jo bestilt meny før jul, og det smaker ikke like godt med fisk når man er innstilt på kjøtt. Men vi godtok det, for vi visste ikke om noe annet sted det var åpent sent på nyttårsaften. Da servitøren kom med maten, var det forrett, og det hadde ikke jeg bestilt. Men min venninne sa at servitøren hadde sagt at det var forrett, hovedrett og dessert, og det er jo en del dyrere enn bare hovedrett, som jeg ville ha. Vi satt litt og ropte til hverandre om hva vi skulle gjøre i alt bråket som var der. Men det ville jo være litt synd å ikke få noen middag på nyttårsaften. Så vi spiste det vi fikk. Forretten med hummer var smakløs, det var hovedretten med kveite også. Desserten med sjokoladefondant og is var god. Vi betalte ikke med glede, og ga ikke tips. Og vi kommer ikke igjen.