Lørdags formiddag med napoelonskake og kaffe, hyggelig, tenkte jeg. Frem til jeg konstaterte at butterdeigen på napoleonskaken var av samme konsistens som vaniljekremen og kremen. Jeg gikk da til disken for å spørre om dette var gårdsdagens kaker, og fikk til svar fra en fra personalet, at nei det visste hun ikke, de fikk kakene fra Hjelles konditori.
Jeg gikk tilbake til bordet og den grøtete konsistensen på mitt kakefat og bestemte meg for å bli en gretten gammel gubbe. Jeg gikk tilbake og krevde pengene tilbake, denne gang fra en annen litt mer hyggelig betjening. Jeg fikk pengene tilbake med en beskjed om at sjefen hadde sagt at disse kakene kunne selges fordi de så ganske bra ut, selv om de var fra dagen før. Jeg greide ikke å være mer guffen, takket for pengene. (Verdt å bemerke; kakene ble solgt til full pris)
Det er kleint å klage og å være guffen. For å unngå dette igjen, er det best å unngå "Byhyggen". Da slipper man den kleine situasjonen når den oppstår, og ergrelsene etterpå.