God service, og veldig bra mat. Baserer seg på norske råvarer etter sesong. Bra vinkart. Kan anbefales.
Koselig og lite lokale, plass til 20 personer.
Fikk servert en ypperlig 5-retters meny med tilhørende vinpakke. Servitørene er profesjonelle, hyggelige og flinke.
Man kan mene mangt om Michelinguiden og dens stjernedryss, man kan være alt fra irriterende uenig til lykkelig enig, men hvis man ikke lar seg blende av stjerner, og sjekker ut restauranter de ("kun") anbefaler, er det faktisk gull å finne.
Kona og jeg dro til Bergen for å teste en helt annen restaurant, men når man først er ute og reiser er det greit å ta to netter – og da trenger man enda en restaurant. Og det var i Michelinguiden vi fant Moon Restaurant.
Her har du da to franske tvillingbrødre som har flyttet til Norge og åpnet en liten restaurant ganske midt i sentrum av Bergen. Den ene jobber som Chef den andre som restaurantsjef, sommelier og servitør, og begge har sine respektive utdannelser og erfaringer på plass. Det høres nesten for godt ut til å være sant.
Men sant er det nok helt sikkert. Her fikk vi servert to helt nydelige og relativ avanserte retter (for- og hovedrett), og en akkurat passe stor osteplate til dessert. Personlig er jeg en stor favoritt av pasta, og har alltid ment at Ravioli er kongen av pasta. Men den Tortellinien vi fikk her var helt utrolig (…og hvorfor skal ikke Tortellini være like digg som Ravioli?!). Hovedretten var kveite med en risotto som også var veldig, veldig god. Dette høres sikker ut som greie retter å mekke sammen, men rettene hadde noen himmelske sauser og andre ekstra ingredienser som toppet det hele, passet perfekt, og gjorde at rettene fremsto som skikkelig håndverk.
Restauranten er egentlig veldig liten og intim, men jeg mener at jeg telte meg frem til 20 stoler der. Midt i restauranten er det et digert vindu ut mot gaten, men god utsikt opp mot et par av Bergens nå snøkledde fjelltopper (ganske fascinerende for en fyr fra Oslo). Jeg vil tro at akkurat det bordet, som er plassert rett ved det vinduet, er veldig ettertraktet.
Servicen var upåklagelig, rettene ble presentert på norsk (noe jeg liker veldig godt), stemningen var generelt supergod.
Jeg likte meg veldig godt på Moon. Det ganske spenstig av disse to gutta å stase på dette, men det er åpenbart helt korrekt å gjøre det. Nå håper jeg bare alle Bergenserne får vite om denne lille perlen de har i nabolaget.
Har vært her flere ganger, og opplevelsen har vært veldig positiv ved hvert besøk! Franskinspirert stil, men norske råvarer. Gode smaker og lekkert anrettet. Bra vinanbefalinger (selv om de ikke har noe særlig til vinkart som jeg har sett). Porsjonene har blitt mindre enn de var i starten, men en treretter er helt passe. Moon gir veldig bra kvalitet for pengene! Lokalet er lite og intimt, uten at det blir trykkende. God og personlig service. Internasjonalt klientell.
Var der i oktober og spiste reinsdyr med en fantastisk god eplefessert.
Hyggelig og hjelpsomt personale.
Vi kommer definitivt tilbake her