Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. TripAdvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Se gjennom høydepunkter
Et museumsbesøk du vil huske lenge

Gamle St.Jørgens hospital, eller Lepramuseet, er vel verd et besøk om du er i Bergen. Dyktige... les mer

Anmeldt 21. august 2018
h_kont
,
Bergen, Norge
via mobile enheter
Lepramuseet vel verdt å besøke.

Lepramuseet i Bergen er unikt, og det representerer en historie de fleste ikke kjenner til, at den... les mer

Anmeldt 15. oktober 2016
Odd H
,
Skala, Hellas
Les alle 314 anmeldelsene
  
Google
Anbefalte opplevelser i og i nærheten av Bergen
Bergenskort
22 anmeldelser
fra USD 27,19
Mer informasjon
fra USD 31,73
Mer informasjon
fra USD 112,18
Mer informasjon
fra USD 5,00
Mer informasjon
Anmeldelser (314)
Filtrer anmeldelser
314 resultater
Vurdering fra reisende
134
125
51
4
0
Type reisende
Tidsperiode
SpråkAlle språk
Flere språk
Vurdering fra reisende
134
125
51
4
0
Se hva reisende sier:
Valgte filtre
Filtrer
Oppdaterer listen ...
38 av 314 anmeldelser
Anmeldt 16. juli 2017 via mobile enheter

Sterkt, flott museum med sterke opplevelser, som gir oss mye å reflektere over. Høfli og god hjelp i publikumsmottaket

Dato for opplevelse: juli 2017
Takk, Petter Ingvar S
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 13. februar 2017

Lepra var en fryktet sykdom over hele Europa. Spedalske ble isolert fra samfunnet, og ingen kur fantes før legen fra Bergen med god hjelp fra andre rundt om i Europa fant årsaken til lidelsen. I Hellas ble øyen Spinalonga brukt til å isolere de spedalske. I Bergen ble de smittede plassert på hospitalet i Kong Oscarsgate. Begge steder er vel verdt et besøk. Legen Armauer Hansen fra Bergen fant bakterien som førte til sykdommen, og derfor har sykdommen et annet navn i tillegg til lepra og spedalskhet, nemlig Hansens sykdom. Les boken Øya skrevet av Victoria Hislop.

Dato for opplevelse: august 2016
1  Takk, Svein U
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 15. oktober 2016

Lepramuseet i Bergen er unikt, og det representerer en historie de fleste ikke kjenner til, at den norske Gerhard Armauer Hansen i 1873 oppdaget leprabasillen som var et internasjonalt gjennombrudd i kampen mot sykdommen man kalte "spedalske", denne sykdommen alle fryktet helt fra NT tid. Lepraarkivene i Bergen, står den dag i dag på UNESCOs program for Verdens hukommelse.

Dato for opplevelse: august 2016
1  Takk, Odd H
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 13. september 2016

Vil du vite mer om hvordan man hadde det før bør du besøke Lepramuseet, fasinerende og trist historie - med "happy ending", men viktig: du bør ha guide

Dato for opplevelse: august 2016
3  Takk, Odder2014
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 28. mars 2016

gjemt bak støvete fasader i kong oscars gate finnes denne spennende perlen. dramatiske og tragiske historier. og marken er et flott område for å gå seg vill i.

Dato for opplevelse: mai 2015
Takk, Robert_BS
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Vis flere anmeldelser