Visste ikke at det var et slikt museum i Bergen. Fin omvisning som tok oss mange år bakover i tid... les mer
Ca. en times guidet omvisning, vi hadde med oss tre tenåringsbarn. Utrolig flink guide som fortalte så levende om lepraens historie at man nesten ble tatt med tilbake til en annen tid. Man må for tiden forhåndsbestille billetter. Godt fokus på smittevern. En time som anbefales på det varmeste! Og tenåringene skriver under på det:-)
Anbefaler virkelig en omvisning på Lepramuseet i Bergen! (Og velg omvisning - ikke bare besøk på egenhånd)
Lærerikt - og gripende formidlet av dyktig omviser- sterk historie som fremstår relevant også i dag.
Det var anmeldelser på tripadvisor som førte oss hit - så vi bringer oppfordringen videre
Det var en tilfeldighet at vi ble kjent med at Bergen hadde et Lepramuseum. Kanskje ikke av attraksjonene som er mest kjent, men en av de vi likte aller best! Vi hadde en fantastisk dyktig guide som ga oss en spennende innføring i Lepraens historie. Hun var så kunnskapsrik og flink til å formidle at vi gjerne kunne vært der i flere timer. Vi må innrømme at vår kunnskap på området har vært svært mangelfull og på noen områder også helt feil. Flott museum, og vår beste guide-opplevelse noen sinne.
Utrolig kul opplevelse! Helt fantastisk guide som med sin kunnskapsrike og engasjerende omvisning lærte oss utrolig mye om både lepraens og byens historie. Anbefales på det absolutt varmeste!
Gamle St.Jørgens hospital, eller Lepramuseet, er vel verd et besøk om du er i Bergen. Dyktige omvisere forteller historien om det gamle hospitalet og de ulykksalige pasientene. Du kan vandre rundt i byggene og se hvordan de stakkers spedalske levde og lese deres historier. At det var bergenseren Armauer Hansen som oppdaget leprabasillen og gjorde det mulig å behandle verdens leprarammete, er en ekstra god grunn for besøket.
Et samfunn midt i byen for menneskene som måtte isoleres pga sykdommen lepra. Museet viser hvordan de bodde og om forholdene de levde under. Den gamle kirken i tømmer er veldig spesiell og verdt et besøk også!