Lepramuseet St. Jørgens Hospital
Lagre
Oppdagelse i Bergen

Visste ikke at det var et slikt museum i Bergen. Fin omvisning som tok oss mange år bakover i tid... les mer

Anmeldt 6. mai 2022
HavardVuk
Trondheim, Norge
Et museumsbesøk du vil huske lenge

Anmeldt 21. august 2018
h_kont
Bergen, Norge

Google
Anbefalte opplevelser i og i nærheten av Bergen
fra USD 209,54
fra USD 43,66
fra USD 69,85
fra USD 775,62
Anmeldt 5. august 2020 via mobile enheter

Anbefaler virkelig en omvisning på Lepramuseet i Bergen! (Og velg omvisning - ikke bare besøk på egenhånd)
Lærerikt - og gripende formidlet av dyktig omviser- sterk historie som fremstår relevant også i dag.

Det var anmeldelser på tripadvisor som førte oss hit - så vi bringer oppfordringen videre

Dato for opplevelse: august 2020
Takk, Marihsm
Anmeldt 19. juli 2020

Det var en tilfeldighet at vi ble kjent med at Bergen hadde et Lepramuseum. Kanskje ikke av attraksjonene som er mest kjent, men en av de vi likte aller best! Vi hadde en fantastisk dyktig guide som ga oss en spennende innføring i Lepraens historie. Hun var så kunnskapsrik og flink til å formidle at vi gjerne kunne vært der i flere timer. Vi må innrømme at vår kunnskap på området har vært svært mangelfull og på noen områder også helt feil. Flott museum, og vår beste guide-opplevelse noen sinne.

Dato for opplevelse: juli 2020
3  Takk, 348alft
Anmeldt 8. juli 2020

Utrolig kul opplevelse! Helt fantastisk guide som med sin kunnskapsrike og engasjerende omvisning lærte oss utrolig mye om både lepraens og byens historie. Anbefales på det absolutt varmeste!

Dato for opplevelse: juli 2020
Takk, petterhalvorseno
Anmeldt 21. august 2018 via mobile enheter

Gamle St.Jørgens hospital, eller Lepramuseet, er vel verd et besøk om du er i Bergen. Dyktige omvisere forteller historien om det gamle hospitalet og de ulykksalige pasientene. Du kan vandre rundt i byggene og se hvordan de stakkers spedalske levde og lese deres historier. At det var bergenseren Armauer Hansen som oppdaget leprabasillen og gjorde det mulig å behandle verdens leprarammete, er en ekstra god grunn for besøket.

Dato for opplevelse: juli 2018
Takk, h_kont
Anmeldt 19. juli 2017

Et samfunn midt i byen for menneskene som måtte isoleres pga sykdommen lepra. Museet viser hvordan de bodde og om forholdene de levde under. Den gamle kirken i tømmer er veldig spesiell og verdt et besøk også!

Dato for opplevelse: august 2016
Takk, GuriB26