Hei Holidaylover030,
Du hadde noen klagepunkter etter opplevelsen din på Munken, og jeg vil prøve å svare på dem.
Når vi holdt til i klostergaten var det endringer på menyen over tid også, men nå når vi har byttet lokale og fått nye omgivelser, nytt kjøkken og mange nye medarbeidere blir endringene selvsagt mer som et "brudd" å regne. Samtidig vil jeg personlig ikke si at konseptet er endret - mer ekspandert.
Til middag har vi beveget oss mer og mer mot gourmet siden oppstarten i 2014. Da hadde vi en enkel a la carte-meny, siden ble det 3-rettere, mens vi serverte 5-rettere i klostergaten i januar. Nå er 5-rettere det eneste vi tilbyr til middag, men som en naturlig fortsettelse på historien vår så langt. Denne 5-retteren vil endre seg fra måned til måned og det vil si at ceviche vil komme i mange spennende former. Eksperimentering har forrang til tradisjon her.
Tomatceviche er den mest utbredte cevichen i verden, men i Peru er det mer vanlig med den varianten vi har servert på Munken i alle år. Denne cevichen er derimot ikke borte, den har fått fast plass på vår nye lunsjmeny. Ceviche er jo mer lunsjmat enn middagsmat i Peru! For mer tradisjonelle, 'autentiske' peruanske smaker vil jeg anbefale dere å sjekke ut lunsjen som blant annet byr på anticuchos, parihuela, purtumute, aguadito, arroz con pollo, osv. Vi har mye mer, og flere, peruanske smaker å by på nå enn tidligere, både til de som vil ha mer gourmet, og de som vil ha mer tradisjonell peruansk stil.
Peruanske produkter har dessverre vært veldig vanskelig å få tak i nå til oppstarten da Peru har vært i lockdown, men Cusquena og flere spennende peruanske ingredienser er på vei. Vi har til og med startet å dyrke vår egen huacatay!
Angående Seco de Cordero så skal den serveres med rikelig saus, så noen dråper her er ikke slik det skal være. Poteter, ris og couscous har vi dog ikke servert til Seco de Cordero siden jeg startet på Munken i 2016 - det har vært quinotto.
Tusen takk for tilbakemeldingen.
Vennlig hilsen
Mats Ekeberg