På Sjøbua for første gang siden 2012, spent på hvordan opplevelsen ville bli denne gangen.
Tatt godt i mot, og startet ut med 2 x smørstekte kamskjell, raust tilberedt med en krem av avocado og lime, som vi tok for å være komponert rundt pistasje, uten at den ble dårligere av den grunn. Utsøkt, med urter - og akkompagnert av en Sancerre som smurte hele opplevelsen helt utmerket.
Fortsatte med skalldyrtallerken på henne, lysing på ham. Begge deler raust tilberedt i herlige porsjoner. Skalldyrtallerken med kongekrabbeklær, fylt til skallet, standard krabbeklør, reker, sjøkreps og blåskjell i kremet saus. Helt prima. Fruen kunne nok ha foretrukket krepsen uten tur via grillen, men no big deal. Smak og behag. Lysingen var spotless, saftig velsmakende på kremaktig saus med beter, lekker gulrot og poteter.
Det hele avsluttet med to doble espressi, og gjort opp med glede på betalingsautomaten, med ekstra klapp på skulderen til vår mann, som hadde første arbeidsdag på Sjøbua og leverte med stil; vennlig, høflig, hjelpsom og blid.
Godt å oppleve godt vertskap og ditto kjøkken. Morgendagens gjester er preppet med gode meldinger videre og vår anbefaling. Hurra for Sjøbua og Ålesund!