For en matopplevelse!! Vi booket bord til kl 1900 på en lørdag og selv om det var en litt rolig kveld med ikke så mange gjester så var kokkene virkelig tilstede!
Etter anbefaling fra vår hyggelige servitør valgte vi akevitt-marinert einerrøkt ørret fra Drågen Smokehouse til forrett. En utrolig smakfull rett som overrasket oss med sin rene og friske smak og gode kombinasjoner.
Til hovedrett ble det Smia's signatur-rett Bacalao som var akkurat så god som ryktet tilsa. Full av deilig klippfisk, potet, løk, hvitløk og akkurat passe sterkt krydret med noe som minner om cayennepepper. Til maten gikk vi for en lett spanjol av type Coto de Imaz Reserva 2013.
Dagens store overraskelse var derimot desserten. Vi valgte Cremé brûlée med brunost og gud hjelpe hvor god den var. Jeg har prøvd et utall versjoner av denne desserten rundt om på planeten men aldri har jeg prøvd en så vellykket versjon som den kokkene på Smia disket opp.
Hvis noen føler for å dele oppskriften er det bare å ta kontakt 😬
Kjenner jeg er ganske misunnelig på Kristiansunderne som har en så god restaurant de kan stikke innom når bacalao-hungeren melder seg.
Her kommer vi definitivt tilbake!!