Dette skulle liksom være Moldes beste restaurant. I lys av denne anerkjennelsen er det helt pussig hvor dårlig Fjordstuer leverte i kveld.
Servitøren er hyggelig, men ikke overveldende kunnskapsrik – vinen blir servert uten kommentarer. Det er naturligvis helt greit. Oksekjøttet er visst "medium" sånn i utgangspunktet, men jeg ber om "medium rare" (som strengt tatt er standard på de aller fleste opplyste restauranter). Det tar lang tid å få maten på bordet, men det er helt greit, for da bygger sulten seg opp. Det jeg blir servert _ser_ veldig bra ut, men skinnet bedrar. Kjøttet er lunkent på utsiden, overstekt på innsiden, og dessuten i overkant seigt. Det såkalte gjeve "Montpelliersmøret" lar seg vanskelig identifisere – ble det rett og slett glemt, mon tro? Skivene med ingefærsyltet gulrot er virkelig gode, den stekte soppen også. Selleripureen er kald og kjedelig.
Jeg hadde lyst til å kommentere kjøttet underveis, men den muligheten fikk jeg ikke, siden ingen kom for å spørre hvordan maten smakte. Og siden jeg var svært sulten, endte jeg med å spise opp alt. Det fikk jeg godt tid til, for å si det mildt. Etter fullført måltid, tok det en halvtime før noen kontaktet meg igjen. Da ba jeg om regningen, som det tok ytterligere ti minutter å få tildelt. Når jeg bemerket at servitøren hadde glemt å spørre meg om hvordan maten smakte, ble det unnskyldt med at "det er så mange her i kveld".
Vel, det var kun tre bord med gjester før jeg spiste opp, men imens jeg ventet i en halvtime på at servitøren skulle returnere, ble to bord til fylt – og det ene var et langbord, rett skal være rett! Jeg fulgte opp bemerkningen med å dele noen betraktninger om maten, og det ble understreket at kokken skulle få vite om feilene. Noe tilbud om et ekstra glass vin, dessert eller kaffe fikk jeg imidlertid ikke. Kanskje var det fordi de to timene jeg ble gitt i restauranten (bemerket i reservasjonsbekreftelsen på sms) var utløpt? (I alle tilfeller rimelig tåpelig med en slik regel på en restaurant som bare er halvfull en lørdagskveld. Det er nok ment å gi et "kontinentalt inntrykk", men det står virkelig ikke i stil med verken maten eller servicen, og fremstår derfor bare pinlig og provinsielt. To timer er dessuten kortere enn standarden for slike begrensninger som skal sikre gjennomstrømming når pågangen er stor – det pleier å være to og en halv eller tre.)
Når jeg verken mottok tilbud om kompensasjon eller noen oppriktig beklagelse (jeg blåser naturligvis en lang marsj i at "kokken får beskjed", jeg skal jo ikke sette mine bein her igjen), ble det null i driks. Signalet ble ikke oppfattet som en ny anledning til å si beklager, men fremkalte i stedet en demonstrativt kort avskjed. Til informasjon var også prisen høy (335.- for hovedretten) med tanke på at det ikke var noe spesielt ved råvarene (servitøren gav ingen ekstra informasjon her heller, så da antar jeg vi ikke har å gjøre med noe kortreist eller eksklusivt). Alt i alt en veldig kjedelig opplevelse.