Meg og fruen bestemte oss for å unne oss den beste matopplevelsen Stavanger har å by på, og da var Re-Naa det naturlige valget.
Det som alltid slår meg med topp-restauranter er hvordan servicen og atmosfæren i lokalene stikker seg ut. På Re-Naa ble vi virkelig vartet opp til noter. Vi kom en halvtime før tiden vi hadde bestilt til, men ble med én gang ønsket velkommen og satt i gode stoler med hvert vårt glass champagne av ypperste kvalitet. Kort tid etter begynte forrettene å strømme på. Bittesmå, delikate smaksopplevelser, hver og en av dem helt forskjellige fra noe jeg hadde smakt tidligere. Nå er i utgangspunktet ikke avantgarde helt min greie, men her var det mye snadder.
Da vi satte oss og begynte på selve menyen fortsatte det i samme sjanger. Hver rett med tusenvis av smaker som smeltet sammen til én og ga helt nye inntrykk. Porsjonene var små, men mange. Med så intense smaksopplevelser føles det helt riktig. Kanskje én eller to av totalt 25(?) retter falt ikke meg i smak, men det skulle nesten bare mangle med så mye forskjellig og eksperimentelt. På det beste var maten himmelsk. Da det attpåtil kom et kakebord på slutten var vi noen av de få gjenværende i restauranten som orket mer.
Et besøk til en restaurant som denne er en opplevelse mer enn noe annet. De fem-seks timene vi tilbrakte der fløy avgårde. Grundige forklaringer og gjennomgang av mat og vin ga en ekstra dimensjon til opplevelsen. Det samme gjorde det åpne kjøkkenet. Den unge sommelieren fra Jæren forbløffet oss med leksikon-lignende kunnskap om vinene som ble servert. Sven Erik Renaa selv tok seg tid til en prat ved hvert bord, og jeg synes i hvert fall det var fascinerende å diskutere mat med en så anerkjent stjernekokk.
Kort tid etter at vi besøkte Re-Naa fikk restauranten stjerne nummer to, og det kom på ingen måte som noen overraskelse. Jeg kjenner jeg blir stolt når hjembyen min kan varte opp med en sånn attraksjon.