Det er ingen turer eller aktiviteter tilgjengelig for bestilling på internett for datoen du valgte. Velg en annen dato.

Ulike måter å oppleve Valbergtårnet på
Mer informasjon
Anmeldt 25. august 2018

Når du er i Stavanger, bør du gi deg tid til et besøk i Valbergtårnet.
Dette er et gammelt branntårn. Vektere holdt utkikk her for å se om det brant noen steder i byen. Hvis du er her når tårnet er åpent, kan du gå trappene opp, og få en flott utsikt over byen.
Hvis tårnet ikke er åpent, får du likevel et flott overblikk over byen vår. Jeg anbefaler en tur innom kaffe Sting på veien ned.

Dato for opplevelse: mai 2018
Takk, Karin892015
Anmeldt 25. juli 2018 via mobile enheter

Flott utsiktsplass i gamlebyen i Stavanger. Hadde vært enda bedre om noen av trærne som hindrer utsikten hadde vært flyttet, men fint sted!

Dato for opplevelse: juli 2018
Takk, KennethO547
Anmeldt 29. april 2018 via mobile enheter

Jeg har en gang hørt at Torbjørn Egner fikk sin inspirasjon til Tobias i tårnet nettopp herfra og den siste vekteren i Valbergtårnet, Tobias Sandstøl. Om det er hold i dette skal jeg ikke si, men barna fikk med ett en stor interesse for tårnet, historien og funksjonen det har hatt.

Ligger sentralt til fra gågater så her trenger man ikke transport eller planlegging. Bare synd tårnet stort sett er stengt.

Dato for opplevelse: april 2018
Takk, raymondn938
Anmeldt 18. mars 2018

Tårnet var stengt da jeg var der. Det er kun åpent i 2 måneder midt på sommeren. Her kan man likevel nyte tårnets arkitektur fra utsiden. På plassen utenfor står det også 3 kanoner fra eldre tider.

Dato for opplevelse: mars 2018
Takk, Øyvind G
Anmeldt 3. desember 2017 via mobile enheter

Snakket en del med en hyggelig guide som fortalte litt om dette tårnet som ble benyttet av vektere for å varsle brann. Artig at Torbjørn Egner ble inspirert av Tobias i hans fortellinger om Kardemommeby.
Prøvde klokken og ble veldig overrasket over lydnivået på den og hvor lenge den klang!

Dato for opplevelse: oktober 2017
Takk, BjornMa