Noen elsker Paris, noen elsker New York, og noen elsker Tokyo. Jeg tror jaggu jeg elsker Stavanger!
…og "La famiglia Renaa" er definitivt hovedgrunnen til det.
Igjen pakket vi kofferten og satte kursen mot Stavanger (fra Lørenskog, litt nord for Oslo), og igjen for å spise. Rett og slett for å smake på Rogalands matfat. Denne gangen hadde vi med oss to tenåringer, og la opp "ruten" deretter (vår eldste datter hadde bursdag og denne turen var en feiring av det).
Vi har på tidligere turer til Stavanger besøkt både Restaurant Re-Naa, Sabi Oakase, Egget og Casa Gio – og alle har gitt oss opplevelser vi ikke glemmer. Men denne gangen var det middag på Renaa Matbaren som var turens høydepunkt. Tidligere har vi spist lunsj her (fikk da en minneverdig tartar på dansk rugbrød), og med to tenåringer inkludert i selskapet falt dette som et naturlig valg.
Har man med sag barna ut for å spise blir det automatisk stor fokus på at de skal få en god opplevelse. Det er en viktig investering for fremtidig matopplevelser med kjernefamilien at de yngste digger å gå ut og spise. Og ungdommen hadde det åpenbart veldig bra på Matbaren!
Men….på tross av "barne"-fokus hadde jeg det jaggu bra jeg også! For det første er det bare så ufattelig hyggelig å være gjest hos familien Renaa. For det andre fikk jeg i dag en vinopplevelse som vil endre mine vaner permanent. Den følelsen når vin og mat mange-dobler smaksopplevelsen på rettene får jeg ikke ofte – men jeg når jeg får den blir jeg så lykkelig. I dag fikk jeg den. På tre av tre retter, men kanskje spesielt på fiskesuppa og på torsken. Takk Gud (man blir jo nesten religiøs) for gode vinkelnere med tilgang på gode viner!
Så jeg vil takke teamet på Renaa fra mitt hjerte for å klare og gjøre dette til en meget god opplevelse både for yngre og eldre – og spesielt vil jeg takke vinkelneren. Nå er jeg lykkelig :-)