På Norgesferien i år booket vi to netter på Lindesnes Havhotell. Jeg gledet meg veldig til å komme hit, men ble først veldig skuffet. Hadde jeg lest teksten bedre hadde jeg sett at det ikke var balkong på hotellrommene, men det føltes allikevel ikke helt bra da vi hadde sjekket inn og skulle gå til rommet. Inneklemt mellom leilighetene ligger hotellrommene, og de har ingen steder å sitte ute. Mulig man kunne bruke noe av møblementet som sto ved inngangen til leilighetene, men da bør det i så fall opplyses om det. Inngangspartiet og blokkene var veldig støvete, så her trengtes det både fasadevask og vindusvask. Heldigvis fikk vi blokk fem, som ligger i fremre rekke av bygningene, så vi hadde fantastisk utsikt fra rommet og ut på sjøen og omgivelsene. Ellers var rommet litt spartansk, men helt greit. Connectiondør inn til leiligheten ved siden av, så tydelig at hotellrommene har flere bruksmuligheter.
Siden været var fint gikk vi for å sjekke spa-området, og tenkte det kanskje i forbindelse med det var et område å sole seg på ute også. Det viste seg at spa-avdelingen var stengt pga. korona. Dette overrasket oss da vi i forkant hadde overnattet på både hotel Britannia i Trondheim, og hotel Ullensvang, og begge stedene var badeavdelingen åpen. Noe område for å sole seg på fant vi heller ikke. Det er store gressletter ved hotellet så her hadde det vært mulighet for å ha et koselig område for sittegrupper. Vi har nettopp kommet hjem fra Tivoli i København hvor det var satt ut fluktstoler på de åpne områdene. Så enkelt og så innbydende. På Lindesnes Havhotell var det satt ut noen få stoler ved brygga i tillegg til en benkegruppe. De som bor i leiligheter har uteområder og balkonger, men ikke alle har det. De i bakre rekke har i tillegg mest utsikt inn i rekka foran, så det er nok mange som ville satt pris på et hyggelig område med sitteplasser utendørs. Ellers fin brygge og mulighet for bading i sjøen.
Resepsjonsområdet er fint, med fine sittegrupper. I tillegg til spa er det et treningsrom. Dette ble ikke prøvd, men det var åpent. En veldig positiv ting er gratis utlån av sykler, kajakker, utstyr til krabbefiske og diverse spill. Meget bra. Stor parkeringsplass, og mulighet for å parkere nærme den blokka man blir plassert i. Bor man i leilighet og vil lage mat selv er det en Kiwi butikk i gangavstand, og flere små utsalgssteder i nærheten. Ikke minst Jentan på Båly, som absolutt er verdt et besøk.
Det som overrasket oss mest var standarden på maten i restauranten. Vi klarte ikke å få bord på gourmetrestauranten Under som ligger like ved hotellet, men hva gjorde vel det..Det kokketeamet dere har nå må dere ta godt vare på. Nydelig frokostbrett med gode og smakfulle ingredienser, godt brød , varm drikke og juice. Kort sagt godt planlagt i disse koronatider. Brettet ble servert ved bordet av hyggelige frokostverter.
Vi spiste også middag på hotellet begge kveldene. Sjøkreps, breiflabb, urfe, fiskesuppe og dessert med hvit sjokolade og bringebær. Alt smakte fantastisk og ble servert fint anrettet. Dette og den fine beliggenheten til hotellet, gjør nok sitt til at vi kommer tilbake ved en senere anledning.