Sykla frå Hjerkinn Fjellstue opp til Kvitdalen. Nedover etter traktorvegar og stigar, heilt ned... les mer
Jeg startet fra Dombås via Hjerkinn via Folldal med en god overnatting Nordre Fallet. Det ligger helt i starten av Grimsdalen. Fikk da andre dagen gjennom Grimsdalen med en obligatorisk stopp Grimsdal hytta, før jeg syklet ned til Dovre og til Dombås. Første dagen hadde jeg planlagt med en bedre lunch på Hjerkinn Fjellstue, men der serverte de ikke lunch. Ble litt skuffet så neste tur tar jeg lunchen før jeg kommer så langt. Men du verden for et fantastisk sykkelsti opplegg fra Dombås. Neste gang gang tar jeg en ekstra overnatting og tar turen om Haverdalseter. Men alt i alt så kan denne turen anbefales
Vi valgte å sykle TdD på to dager på vanlige terrengsykler og liten sekk på ryggen med lett tøy til kvelden. Startet på Furuhaugli til Hjerkinn, over Kvitdalen (ett must), ned til Folldal før vi tok Grimsdalen inn til Grimsdalshytta. Her hadde vi bestilt tomannsrom og full pakke. Vi ble møtt av veldig hyggelig vertskap, mange andre fjellfolk, en god øl i solveggen og en fantastisk deilig 3 retters middag. Dag 2 syklet vi Grimsdalen videre vestover mot Dovre og tok veien mot Dombås «nedi bakken», og videre forbi Dombås opp de lange bakkene tilbake til Furuhaugli. Det ble 77 km dag 1 og 55 km dag 2. Hele veien hadde vi flott sol, nesten skyfri himmel og ingen problemer hverken med sykler eller kropp 🚴🏼♂️😀. Kan trygt anbefale turen på både 2 og 3 dager alt etter sykkel og treningsbakgrunn.
Anbefales på det varmeste!! En utrolig flott tur. Vi syklet med EL sykler- brukte tre dager, med 1. stopp på #Hageseterturisthytte i Kjerkinn, så videre til vakre #DNTGrimsdalshytta., hvor vi hadde overnatting nr to. Derfra tok vi veien innom #Haverdalseter hvor vi spiste lunsj - rømmegrøt og thaimat 😂
Siste delen av ruta fra Dovre til Dombås stoppet vi innom Utsikten ( bilde 3) før vi suste videre nedover bakkene til Dombås hvor bilen stod å venter. Nydelig turopplevelse😊☀️😇🙏
Vakkert historisk landskap, fine veier og stoppmuligheter under veis. Gode spisesteder både på Dovregubben og Furuhaugli.
Norges fineste sykkeltur. Anbefales på det sterkeste. Bilfritt med unntak 20 km på strekningen Folldal -Grimsdalen
Denne sykkelturen er noe av det flotteste vi har syklet! Fantastisk natur det meste av løypen, godt underlag IG hyggelige folk langs hele ruten! Grimsdalen var uten tvil høydepunktet!