Overraskende positiv opplevelse av noe jeg trodde skulle være en turistfelle. Fikk med oss en... les mer
Dette besøket overgikk definitivt våre forventninger.
Vi var der i September, og da var det nok litt mindre folk enn det er gjennom sommeren. De arrangerer gratisturer med guide, hvert 30.minutt, og vi var så heldig å få guiden helt for oss selv. Han var utrolig entusiastisk, og veldig kunnskapsrik. Han tok seg god til til å svare utfyllende på alt av spørsmål, og hadde en fortellerevne av de sjeldne.
Foruten en god innføring i vikinghistorie lærte vi mye om dagliglivet i vikingtiden, og gjennom turen fikk vi besøke flere av de som bor i landsbyen til vanlig. For mange ansatte er ikke dette bare en jobb, men en livsstil.
De tilbyr også spennende aktiviteter for barn og voksne, som blant annet øksekasting og bueskyting.
Dette er definitivt verdt et stopp!
Opplevelse med mye historie og informasjon. Lærerikt for både store og små. Veldig dyktig guide (Rune - se bilde nr 1) Stødig og flink til å fortelle. Familier som «bor» der og «lever» som vikinger. Når vi var der så lagde de brød og puslet på med sitt. Dagen før hadde de slakter to haner som de skulle ha til middag dagen etter. Veldig greit at det ikke var skuespillere men vanlige folk med høy interesse for å leve slik som vikingene gjorde. Geiter og høner av dyr som vi så. Kunne kanskje hatt enda mer dyr der... I parken fikk vi prøve å kaste øks , skyte med pil og bue , lage smykker av keramikkkuler. Kunne også få bake brød. Ellers så kunne de ha laget et kart med info om hva som befant seg i parken. Tips ellers; hva med en bygning med en film som viser litt om vikinger? Vi var der i slutten av august og der var ikke så mye folk. Utmerket! Anbefales. Restauranten rett ved inngangen til parken var så som så. Høye priser og smakløs mat. Vi spiste kjøttkaker. Det går an å lage bedre kjøttkaker og brunsaus enn det der.
Bak et høyt tregjerde finner man den såkalte Viking Walley, som er et kunstig «plastikk» makkverk. Ikke la deg lure til å betale for å se/oppleve denne kommersialiserte turistfellen.
Dessverre skuffende besøk 23.07. Grei omvisning, men lite opplegg ellers. Om det er pga. Covid -19, eller hva, men det var lite frivillige tilstede og mange stengte hus. De som var åpne gikk det bare an å se inn i.
Skuffende besøk.
Vi stoppet her i vakre Gudvangen og besøkte viking valley. Veldig flinke ansatte som fortalte på en levende og engasjere måte om livet som vikingene hadde. Spennende aktiviteter for både voksne og barn, som øksekasting og bueskyting. Anbefaler ett stopp her, for både store og små. Besøk viking diner etterpå for ett skikkelig velsmakende hjemmelaget måltid.
Ikke verdt stoppen,dyrt og dårlig,uengasjerte ansatte viste ingen interesse for sine kunder,meningen var vel å selge produktet ?